banner163

ESKİ'den su baskınları ile ilgili açıklama: "O yerlerin sorumlusu biz değiliz"

Eskişehir'de 4 Eylül'de yaşanan sağanak yağış sonrası bası yerlerde yaşanan su baskınları ile ilgili ESKİ'den bir açıklama yapıldı.

HAYAT 05.09.2023, 13:34 05.09.2023, 13:40
ESKİ'den su baskınları ile ilgili açıklama: "O yerlerin sorumlusu biz değiliz"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, 4 Eylül'de Eskişehir'de yaşanan sağanak yağış sonrasında bazı bölgelerde ve özellikle sanati sitelerinde yaşanan su baskınları ve yolların göle dönmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. 

"Organize Sanayi Bölgesi ve sanayi sitelerinin olduğu bölgelerdeki alt yapı hizmetlerinden kurumumuz sorumlu değil"


ESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizde hafta sonu kısa süreli etkili olan yağışlar sonrası 4 Eylül Pazartesi günü bazı basın yayın organlarında şehrimizdeki sanayi sitelerinde altyapı eksikliğinden kaynaklı su baskınlarının yaşandığına dair haberler çıkmış, çeşitli sosyal medya paylaşımları yapılmıştır. ESKİ Genel Müdürlüğü olarak konu ile ilgili gerek hemşehrilerimizi, gerek sanayi sitelerinde faaliyet gösteren esnafımızı, gerek de kurumların sorumlulukları hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan sorumlu oda ve yöneticilerini bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle şu gerçek herkes tarafından bilinmelidir ki; Organize Sanayi Bölgemiz başta olmak üzere sanayi sitelerinin olduğu bölgelerdeki alt yapı hizmetlerinden kurumumuz sorumlu değildir. Teksan, Emko, ESTİM ve Oto Galericiler Oto Center bölgelerinde yaşanan sorunların sebebi kısa süreli sağanak yağışların 71 Evler, 75. Yıl, Sultandere ve Gülpınar Mahallelerimizi de içine alan bölgede etkili olması ve bu havzadaki yağmur sularının dere yatakları ile bu bölgelere taşınmasından kaynaklanmaktadır. Sanayi sitelerinin kendi sorumluluğunda bulunan alt yapılarının yetersiz olması sebebiyle de baskınlar yaşanmaktadır."


 

Açıklamada, "Bölgede baskınlara sebep olan dere yataklarının ıslah edilmesi ve havzalarda biriken suyun kontrol altına alınması ESKİ Genel Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer almamakta olup, tarafımızca bu havzaya sel kapanı yapılması için ilgili kurumlara resmi yazılar yazılmış ancak bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunulmamıştır. ESKİ Genel Müdürlüğü olarak bahse konu sanayi sitelerinin bulunduğu bölgelerde sorumluluğumuzda bulunan cadde ve bazı alanlarda herhangi bir altyapı eksikliğimiz bulunmadığının bilinmesini isteriz. Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak bölgede bu güne kadar 14 kilometreye yakın yağmursuyu hattı yapılmış olup, yeterli miktarda yağmursuyu ızgarası ve yağmursuyu kanaleti bulunmaktadır. Yukarıda bahsi geçen söz konusu hatların ve ızgaraların temizliği de idaremiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Habere ve sosyal medya paylaşımlarına konu olan sanayi sitelerinin sorumluluk alanlarındaki iç altyapılarının bakım, onarım ve işletmeleri site yönetimlerine aittir" denildi. 

Açıklamada ayrıca, "Kurumumuz bölgede yaşanan su baskınlarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacıyla tüm çalışmaları yapmasına rağmen, sorumluluk alanımız dışında yer alan havzalardan kontrolsüz gelen yağmur suları bölgedeki esnaf ve vatandaşlarımıza maddi ve manevi zarar verdiği gibi kurumumuz tarafından yapılan altyapılara da olağanüstü zarar vermektedir. Bu konuda sözcülük yapanların bilmesi için bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Bahse konu sanayi sitelerinde yaşanan su baskınları bazı gazetelerde ve paylaşımlarda konu edildiği gibi kurumumuzun alt yapı eksikliğinden kaynaklanmamaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@