Eski şehrin yeni oyuncağı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bir vakıf ve dernekle bir araya gelerek Avrupa Birliği'nin hibe programına başvurduğu ve Eskişehir'de hayata geçirilecek proje tanıtıldı: "Eski şehrin kuklaları"...

HAYAT 27.09.2021, 18:29 27.09.2021, 18:59
Eski şehrin yeni oyuncağı

Avrupa Birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın , “Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ortak kültürel mirası koruma ve diyalog geliştirme”  amacıyla yürüttüğü “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı”na Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, Eskişehir Sanat Derneği ve Bulgaristan’dan Golden Key Vakfı ile “ESKİ ŞEHRİN KUKLALARI” isimli proje ile başvurdukları ve projenin hibe almaya hak kazandığı açıklandı. 

1 Nisan 2021 tarihinde resmi olarak başlatılan ve sözleşmede öngörülen 15 aylık sürenin sonunda 30 Haziran 2022 tarihinde son bulacak olan proje ile ilgili olarak,Şehir Tiyatrolarının Tepebaşı Sahnesi fuayesinde gerçekleştirilen tanıtım kokteyline, Proje Koordinatörü Şahabeddin Tosuner ve Büyükşehir Belediyesi ile Şehir Tiyatrolarından proje ekibinde yer alan yetkililer açıklamalarda bulundular. 

Kukla yapımı ve oynatımı öğretilecek 

Yapılan açıklamada, Proje ekibi ve Kukla Yapımı için Atölye Mekânı oluşturulduğu ve eğitim çalışmaları için gerekli ekipman temini sağlandığı belirtildi. Kukla atölyesinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında (ESMEK) kukla yapım ve kukla oynatım eğitimleri verileceği ifade edildi. 

Çekya'dan iki kukla eğitmeni getirildi 

Çekya’dan gelen ve kukla yapım - oynatım çalışmalarını sürdüren iki eğitmen Pavel Vangeli ve Ivan Moravec eşliğinde profesyonel ve amatör tiyatro oyuncularından oluşan kursiyerlerle birlikte atölye çalışmalarının başlatıldığı, Kukla Yapımı ve Oynatımı Teknikleri eğitimi sürecinde; Eskişehir’deki eğitim çalışmalarına ek olarak, Sofya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirileceği dile getirildi. Çalışmalar sonuçlandığında kursiyerler ile Bulgaristan'dan misafir olarak gelecek olan bir yönetmen eşliğinde bir kukla oyunu sahneleneceği ve kukla oyununun, Eskişehir’de ve Avrupa’da izleyici ile buluşacağı, nihai hedefin ise, Uluslararası Eskişehir Kukla Tiyatrosu Festivali’nin düzenlenmesi olduğu belirtildi. 

Amaç: Eskişehir'i Kukla Tiyatro Merkezi yapmak 

Yapılan açıklamada, “ESKİ ŞEHRİN KUKLALARI” projesi ile Eskişehir’in Avrupa’da yeni bir “Kukla Tiyatrosu Merkezi” haline gelmesinin amaçlandığı belirtildi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@