Eskişehir 15 Temmuz şehitlerini andı... Hainlere karşı tek yürek

Eskişehir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, Vilayet Meydanı'nda binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

HAYAT 15.07.2023, 23:48 16.07.2023, 12:12
Eskişehir 15 Temmuz şehitlerini andı... Hainlere karşı tek yürek

Eskişehir'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.


 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'i tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile Millete Sesleniş konuşması yaptı.

Programa Vali Yardımcısı Kubilay Ant, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Prof.Dr. Ayşen Gürcan, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Vekili Kubilay Ant, yaptığı konuşmada, bugünün, milletin yüreğindeki imandan aldığı güçle vatanına, devletine, geleceğine sahip çıktığı, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yazdığı destanın 7'nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Fatih Dönmez: Unutmayacağız, unutturmayacağız

AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez de konuşmasında 15 Temmuz 2016'nın Türk milleti için hiç unutamayacağı bir gün olduğunu kaydetti.

"Bugünü anmak şehitlerimize, gazilerimize olduğu kadar gelecek nesillere de borcumuzdur" diyen Dönmez, şöyle konuştu: "Biz o gece bir grup darbeci tarafından hain bir saldırıya maruz kaldık. Ancak millet olarak kenetlendik. Bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak darbeye karşı dünya tarihinde görülmeyecek bir direniş gösterdik. Tanklar, uçaklar ve silahlarla donatılmış olan darbecilere karşı meydanlara, sokaklara çıktık. Hiçbir korku ve endişe duymadan, canımızı hiçe sayarak vatanımızı sonuna kadar savunduk. Bu direniş sırasında şehitlerimiz oldu. Onların aziz hatıraları, gözlerini kırpmadan gösterdikleri cesaretleri ve fedakarlıkları her zaman kalplerimizde olacak. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu direniş neticesinde demokrasimiz bir kez daha zafer kazandı. Halkımızın birlik ve beraberliği, demokratik değerlere olan güçlü bağlılığı ve inancı, darbecilerin karşısında dimdik durduğumuzun en somut kanıtı oldu."

"15 Temmuz, Türk milletinin azim ve kararlılığının bir simgesidir"

Dönmez, Türk halkının, demokrasisine, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmak için canını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, şunları bildirdi:

"Bugün, 15 Temmuz darbe girişimiyle mücadele eden kahramanların anısını yaşatmak, onlarla birlikte vatanımızın geleceğine sahip çıkmak için bir kez daha bir araya geldik. Bu olayı unutmamak, genç nesillere bu fedakarlığı hatırlatmak ve bir daha asla böyle bir hain saldırının yaşanmaması için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor 15 Temmuz, Türk milletinin azim ve kararlılığının bir simgesidir. Bizler, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü korumak için her zaman kenetlenmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, millet olarak hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu yolda ilerlemeye devam edelim ve Türkiye yüzyılında ülkemizi daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir ülke haline getirelim."

Ayşen Gürcan: "Recep Tayyip Erdoğan'a da ne kadar teşekkür etsek azdır"

AK Parti Milletvekili Gürcan ise konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün burada sadece büyük bir zaferi kutlamak için bir arada değiliz. Bugün, her türlü enstrümanı kullanarak bu milleti uyutabileceğini zannedenlere karşı idrakiyle, cesaretiyle, ferasetiyle tarihi bir duruş sergileyen bu şerefli milletin içerisinden çıkmış kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz içinde buradayız. Bugün 7 yıl önce şehit edilen 252 canımızın, ciğerimizin, evlatlarımızın hüznünü yaşarken bir taraftan da bu ülkeye gözünü dikmiş hainlere ve dışarıda ki işbirlikçilerine bu ülkeyi yedirmemiş olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu millete ne kadar teşekkür etsek az. Fakat teşekkür etmemiz gereken biri daha var. Kim o? Bu ülkeyi nice ekonomik, askeri, istihbari, ulusal ve uluslararası sıkıntılardan kurtararak nice cenderelerin içerisinden geçirerek Türkiye'yi dünyada saygın ve güçlü bir konuma getiren ve o gece kameraların karşısına çıkıp cesurca, 'milletimi meydanlara' davet ediyorum diye haykıran Recep Tayyip Erdoğan'a da ne kadar teşekkür etsek azdır."

"Eskişehirli kardeşlerim asla aklından çıkarmamalı"

Tehlikenin ilk saatleri, darbeciler havada ve yerde her tarafa kurşunlar bombalar saçarken Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın bütün tehlikeyi göze alarak Atatürk Havalimanı'na ulaşmayı başardığını ve halk ile birlikte mücadele verdiğine değinen Gürcan, şöyle devam etti: "Birileri gibi Havalimanından darbecilerin arasından sıvışıp kahve yudumlayarak o geceyi geçirmedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir yandan her bir şehidimizin cenazesine yetişmeye çalışırken, bir yandan ihanet şebekeleriyle uğraşırken, bir yandan yakın dostlarını da kaybetmenin hüznünü yaşarken diğer taraftan bu alçakça girişimi tiyatro diye sulandırmaya çalışan millilikten uzak olan muhalefet ile uğraşıyordu. 15 Temmuz ruhunu her daim diri tutmamız lazım. 15 Temmuz'un önemini iyi kavramamız lazım. 15 Temmuz'u ne kadar önemsersek şehitlerimize, gazilerimize ne kadar çok sahip çıkarsak bu işin faillerinin 15 Temmuz darbe girişimini sulandırma çabalarını boşa çıkarmış oluruz. Şunu da unutmayalım, bizim çok büyük bir gelecek tasavvurumuz var. Tarihin derinliğinden gelen aidiyet hissettiğimiz medeniyet kodlarımız bizi yeniden büyük bir role hazırlıyor. Bu rolü Eskişehirli kardeşlerim asla aklından çıkarmaması gerekiyor."

BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı da hitap etti.

Törende ayrıca Vali Vekili Ant'a milli sporcular tarafından sancak bayrağı teslim edildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@