"Eskişehir Büyükşehir barınak yapmazsa biz de tramvaylara çökeriz!"

Eskişehir'de soğukların başlaması ile birlikte yine sosyal medyada "Eskişehir'de tramvaya binen sokak hayvanları" paylaşımları artarken, medyamidas.com o hayvanlarla konuştu. Gerçek, bilinenden çok farklı çıktı... 

HAYAT 01.02.2023, 15:30 01.02.2023, 15:40
"Eskişehir Büyükşehir barınak yapmazsa biz de tramvaylara çökeriz!"

Eskişehir'de her yıl kış mevsiminde tramvaylara binen ve seyahat eden sokak hayvanları paylaşımları sosyal medyada çok sayıda beğeni toplayıp, trend olurken, söz konusu sokak hayvanlarının durumu ise pek konuşulmuyor ve ele alınmıyor.

Kar yağışlarının da başlamasıyla birlikte yine Eskişehir'de tramvaylara binen sokak hayvanlarının fotoğrafları sosyal medyada beğeni almak için çokça paylaşılmaya başladı. medyamidas.com bu durumu ve tramvaylara binen sokak hayvanlarının durumunu araştırdı. 

Çomar: Büyükşehir düzgün bir barınak yapsa da sahiplendirilsek keşke 

Bir tramvayda rastladığımız "Çomar" adlı köpek başta konuşmak istemese de uzun uğraşlarımız sonrası mülakat vermeyi kabul etti. Sokakta doğduğunu söyleyen Çomar, "Vallahi çok da konuşmak istemiyorum ama sokaklarda durumumuz pek iyi değil. Sayımız çok fazla biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Birçok arkadaşımız düzgün bir barınağa kapağı atıp sahiplendirilmek derdinde. Sağlık sorunları, açlık... Her gün çektiğimiz dertler. Bizler için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi halen bir rehabilitasyon merkezi ve barınak da yapmamış. Odunpazarı Belediyesi'nin barınağı hakkında da son dönemde çok kötü şeyler duyduk, Allah düşürmesin diyorlar. Birçok arkadaş Tepebaşı'na iltica edip Tepebaşı'nın barınağına sığınmaya çalışıyor. Orası iyi diyorlar, ama hepimize yetişemiyorlarmış tabii. Tramvaylara binince insanlara ilginç geliyor, biraz ısınıyor, sevgi görüyoruz, ne yapalım" dedi. Çomar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden en kısa zamanda diğer şehirlerdeki gibi modern bir rahabilitasyon merkezi ve barınak beklediklerini de sözlerine ekledi. 

"Şehir çöplüğü'ndeki yüzlerce köpeğe bakan yok ama"

Tramvay gezimizde rastladığımız ancak ismini vermek istemeyen başka bir köpek dostumuz ise düşündürücü açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı'ndaki  şehir çöplüğü çevresinde yüzlerce köpek dostunun bulunduğunu söyleyen köpek, "Ben orada doğdum, çok azımız hayatta kaldık. Sağ olsun bazı hayvanseverler gelip bakıyorlar oradakilere, ama yeter mi yetmiyor. Ben kendimi zor kurtardım. 8 kardeştik, bir ben kaldım. Kendimi şehir merkezine atabildim sonra. Ama oralardaki çoğu arkadaş öyle şanslı değil. Gidin bir görün, kimse bakmıyo oralara. Barınak yok bir şey yok. Zamanında bizleri düzgün kısırlaştırsalardı, düzgün bir rehabilistasyon merkezi ve barınak olsaydı bu kadar can heba olmazdı. Bu kış yine çok arkadaşı kaybedeceğiz. Tramvaya neden mi biniyorum. Sıcak bir barınağımız yok ki şu şehirde ne yapalım" dedi. 

Başka bir tramvayda rastladığımız Tekir adlı kedi de, Eskişehir'de sokak hayvanlarının sorunları ile yeterince ilgilenilmediğinden yakınarak, "Vallahi ben işime bakıyorum. Tramvayı gördüm mü girerim, başka nerede ısınacağım. Tramvaylarda biraz insanlara sırnaşıyoruz, yolumuza bakıyoruz en azından. Bedava seyahat de ediyoruz" demekle yetindi. 

Sokak hayvanlarının bu sözleri bir kez daha, birçok büyükşehirde olmasına rağmen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin halen Eskişehir'de sokak hayvanları için bir rehabilitasyon merkezi ve modern bir barınağı hayata geçirmemiş olasını akıllar getirdi...  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@