Eskişehir Büyükşehir kaç ağaç söküldüğünü açıkladı... Çünkü Hamamyolu'ndaki katliamı unutmadık!

Odunpazarı Belediyesi'nin Hamamyolu projesinde yaptığı ağaç katliamının travması ve yerel yönetimlere yarattığı güvensizliğin Eskişehir'de sürüyor... Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kavşak projesinde de bölgedeki ağaçların kesileceği endişesi yaşandı... Tepkiler ve çağrılar sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bölgede sökülen ağaçlarla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

HAYAT 25.07.2023, 14:34 25.07.2023, 16:15
Eskişehir Büyükşehir kaç ağaç söküldüğünü açıkladı... Çünkü Hamamyolu'ndaki katliamı unutmadık!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un hayata geçirdiği Hamamyolu projesi büyük bir hayal kırıklığı yaratmış, proje sırasında bölgede çok sayıda ağacın kesilmesi de büyük tepki toplamıştı. 

Eskişehir kent merkezinde tarihinde görülmemiş bir ağaç katliamı yaşanması ve sonrasında yaşanan vurdumduymazlık Eskişehirlilerde büyük bir tramva ve sonrasında yapılan projelerde de yerel yönetimlere karşı güvensizlik yarattı. 

Hamamyolu'nda yaşananlar hatırlandı, kamuoyunda endişeler oluştu

Ağaçların yoğun olduğu, özellikle kent merkezindeki her projede vatandaşlar ağaçların kesilmemesi için tetikte başlamaya başlarken, bu durum son olarak da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında, Alaaddin Parkı çevresindeki alanda başlattığı yeni kavşak düzenlemesi ile gündeme geldi. 

Eskişehir Büyükşehir açıklama yapmak zorunda kaldı 

Projenin duyurulması ve başlanması ile birlikte çok sayıda Eskişehirli sosyal medyada "Ağaçlara zarar vermeyin", "Ağaçlar kesilmesin", "Ağaçlar kesilecek mi açıklayın" çağrıları ile endişelerini dile getirirken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuyu gündeme getirerek soran AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'a yetkililer, ağaç kesilmeyeceği, sadece refüjlerdeki bazı ağaçların kesileceği açıklamasında bulunmuştu. 

Ancak bu açıklama sonrasında da tepkiler ve endişeler, sosyal medyadaki mesajlar devam etti. 

Çağrılar ve tepkilerin artması ile birlikte en sonunda Büyükşehir Belediyesi sosyal medyadan yapılan çalışmada kaç ağaç söküldüğünü ve fotoğraflarla ağaçların nerelere götürülüp yeniden dikildiğini açıklamak zorunda kaldı. 

Eskişehir Büyükşehir: 10 ağaç sökülerek taşındı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada projede 2. etap kçalışmaları kapsamında 10 ağacın ekipler tarafından söküldüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlık mevkiindeki alanlara dikildiği belirtildi, fotoğraflar paylaşıldı. 

Odunpazarı Belediyesi'nin Hamamyolu'ndaki ağaç katliamının unutulmadığını gözler önüne serdi 

Yaşanan bu durum ve Eskişehirlilerdeki güvensizlik, Hamamyolu katliamının da halen unutulmadığını gözler önüne serdi. 

6 yıl önce Hamamyolu'ndaki ağaçlar bir gece ansızın keislip böyle götürülmüştü... 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Hamamyolu projesi kapsamında, kentin merkezindeki en yeşil alanda bulunan çok sayıda ağaç kesilmişti. 

Hamamyolu'ndaki bu görüntüler unutulmadı... 

Yediler Parkı'nda beton dökülen alandaki birçok ağaç da kurumuş ve bu nedenle daha sonra kesilmek zorunda kalmıştı. 

Eskişehir'de çok sayıda vatandaşın tepki gösterdiği, ancak özellikle "çevreci" örgütlerin sessiz kalmasının da çok eleştirildiği Hamamyolu'ndaki ağaç katliamı aradan yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen unutulmuş değil... 

Eski yemyeşil halini özlemle anıyoruz... 

medyamidas.com olarak, Hamamyolu'nun o eski yemyeşil halini, mazimizi ve yitirdiğimiz onlarca yıllık ağaçlarımızı aşağıdaki fotoğraflarla özlemle anıyoruz...

İşte Hamamyolu'nun özlemle hatırlanan o eski yemyeşil halinden fotoğraflar... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@