banner163

Eskişehir'de 23 Nisan'a tek yürek kutlama... Duygulandıran anlar

Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 103. yılı kutlamalarında deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve çocuklarımız da anıldı, Eskişehir'in bağrına bastığı depremzede çocuklarımız ve aileleri de törene katıldı.

HAYAT 23.04.2023, 17:21 23.04.2023, 17:31
Eskişehir'de 23 Nisan'a tek yürek kutlama... Duygulandıran anlar

Eskişehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 103. Yılı Kutlama etkinlikleri kapsamında, Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi.

Programa; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Eşi Nurgün Kadıoğlu,  Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, askeri ve mülki erkân, kamu kurum müdürleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı konuşmada, “Türk milletinin tarihinde ve gönlünde, egemenliğinin ve bağımsızlığının en önemli ifadelerinden biri olarak yer bulmuş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılında olmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, emperyalist güçlere karşı kutsal vatan topraklarını korumak için mücadele eden ve Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Yüce Meclisimizin kurulduğu Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihi bir gündür. Demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla milli irade tecelli bulmuş, milletin geleceğini yine milletin azmi ve kararı kurtarmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, böylesine anlamlı ve dünyada emsali görülmemiş önemli bir günü dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş, yarınlarımızı şekillendirecek olan çocuklarımıza verdiği değeri en güzel şekilde göstermiştir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler 23 Nisan şiirlerini okudu. Ardından Özel Eğitim Öğrencileri Ritim Grubu ve “Türkiye Tek Yürek” 7 Bölge 7 Oyun Halk Oyunları ekibi tarafından gösteriler sunuldu.

Törende deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız ve çocuklarımız da anıldı, duygusal anlar yaşandı. Eskişehir'e gelen depremzede çocuklarıız da etkinliklerde yer aldı, öğrenciler ve ailelerine moral verildi. 

Törenin sonunda programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenleri ve öğrencileri tek tek tebrik ederek ödüllerini veren Vali Erol Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@