Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Erol Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, resepsiyon verdi.

HAYAT 31.08.2022, 12:32 31.08.2022, 12:37
Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Vali Erol Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, resepsiyon verdi.

Vali Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, davetlileri kapıda karşıladı. Resepsiyon davetine; Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve eşi Nurgün Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, askeri erkân, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları ve milli sporcular katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptırdığı dua ile başlayan programda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan konuklarına teşekkürlerini ileten Vali Ayyıldız, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel gecede davetimize icabet edip, zaferimizin coşkusuna ortak olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Ayyıldız: Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan şuuruyla emanete sahip çıkıyoruz

Vali Ayyıldız konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bundan 100 yıl önce bizi bu topraklardan çıkarmak isteyenlere cevabı atalarımız gözlerini bile kırpmadan hayatlarını feda ederek vermişlerdir. O kahramanların cesaretleriyle Samsun’da başlatılan ve İzmir’e kadar sürdürülen İstiklal Mücadelemizde bütün imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Zaferi bir yıldız gibi parlamış ve yeni kurulan Cumhuriyetimizin temelleri atılmaya başlanmıştır.

Millî Mücadelemizde kilit noktalardan biri olan Eskişehir de bütün imkanlarıyla seferber olmuştur. Eskişehir Demiryolu Cer Atölyesi’nde yapılan top kamaları ordunun ateş gücünün arttırılmasında ve zafere ulaşılmasında önemli rol oynamıştır.

Her zaferin gerisinde bolca ter ve gerektiğinde dökülen kanlar vardır. Bugün yürüttüğümüz mücadele de ter ve kanla yoğurularak ilerlemektedir. Kahraman güvenlik güçlerimiz ülkemiz içindeki sarp dağlardan şehirlerin karanlık dehlizlerine, yurt dışında teröristlerin yuvalandığı inlere kadar bölgemizin tamamında görev başındadırlar.  Atalarımızdan emanet aldıkları ‘’ya şehid ya gazi’’ düsturuyla birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaya devam etmektedirler.

En son 15 Temmuz darbe girişimi tüm dünyaya göstermiştir ki bizler bağımsızlık için yaşayıp bu vatan için şehit düşen bir milletin evlatları olarak milli birlik ve beraberliğimizi, güvenliğimizi tehdit eden her unsura karşı tarihimizde atalarımızın gösterdiği cesaret damarlarımızdaki asil kanda dolaşmaktadır. Ve bu tehdide yeltenenler aynı hezimete uğrayarak tarihin sayfalarına gömüleceklerdir. 

Düşmanın yakıp yıkarak gittiği eşsiz vatanımız küllerinden yeniden doğmuştur. Hayalini kurduğumuz güçlü Türkiye olma yolundaki mücadelemizi aynı azim ve kararlılıkla sürdürmekte, ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu minvalde 2053 ve 2071 hedeflerine doğru büyük bir özgüven ile ilerlemekteyiz.

Bugün nasıl ecdadımızın zaferleri ile gurur duyuyorsak onları sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etme emanetinin de farkındayız. Milli değerlerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan şuuruyla emanete sahip çıkıyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, bu coğrafyayı bize vatan kılmak için cepheden cepheye koşarak can veren, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılı kutlu olsun.”

Daha sonra Vali Ayyıldız ve Eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve eşi Nurgün Kadıoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve diğer protokol üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına yapılan pastayı kesti.

Davete gelen konuklarıyla tek tek ilgilenen Vali Ayyıldız ve eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@