Eskişehir'de belediye otobüsü isyanı! "2 saattir soğukta bekliyoruz"

Eskişehir'de belediye otobüsü isyanı! 2 saat soğukta bekleyen vatandaşlar isyan etti...

HAYAT 15.11.2023, 12:41 16.11.2023, 13:56
Eskişehir'de belediye otobüsü isyanı! "2 saattir soğukta bekliyoruz"

Eskişehir’de dün akşam saatlerinde Otogar-Düzey Sokak arasında çalışan 48 nolu belediye otobüsünü 2 saat bekleyen vatandaşlar yaşanan bu duruma isyan ederken, bu gecikmelerin sürekli hale gelmesinden yakındı. 

Odunpazarı ilçesi Arifiye mahallesinde Alaaddin Caddesi'ndeki 6 nolu otobüs durağında bekleyen vatandaşalar, ilk durağı Otogar, son durağı Düzey Sokak olan 48 numaralı belediye otobüsünün 2 saat geç gelmesine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, belirlenen hareket listesine göre sabah 06.20 ile 15.40 saatleri arasında 40 dakikada bir, 16.30 ile 23.45 saatleri arasında ise 1 saatte bir sefer yapılması gerekirken, akşam saatlerinde bu plana sürekli uyulmadığını iddia ettiler.

Havaların serinlemesi ile bu zorluğun önümüzdeki dönemle daha da artacağını anlatan vatandaşlar, uzun süre ayakta otobüs beklediler. Daha sonra araca adeta tıkış tıkış binen vatandaşlar, buna benzer sıkıntıyı sık sık yaşadıklarını anlattı.



“Yazık değil mi bu millete, saat 17.00'den beri 2 saattir bekliyoruz"

Mesire isimli kadın, geç gelen otobüse sitemde bulunarak “Saat 17.00'den beri bekliyoruz. Madem belediye çalışıyor işini yapsın, yapmayacaksa başkası yapsın. Aldığı para helal mi haram mı bilemiyorum. Yazık değil mi bu millete. Haksızlık değil mi? Saat 17.00'den beri 48 numaralı otobüsü bekliyoruz, 2 saat oldu bekliyorum. Diğer arabalar 5-6 defa servis yaptı. 48 numaralı otobüs 1 kere gelmedi” dedi.



“Her zaman böyle”

Ali Karagöz de, “2 saattir burada otobüs bekliyorum. 48 numaralı otobüsü bekliyorum her zaman böyle geç geliyor” dedi. 

"Otobüsler bu kadar gecikecekse bari kapalı duraklar yapın"

Başka hatlarda da bu tür gecikmelerin sıklıkla yaşanmasından şikayet erden vatandaşlar, "eğer bu sorunlar çözülmeyecekse bari diğer şehirlerdeki gibi kapalı duraklar yapın" diyerek de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyor. Diğer birçok şehirde kapalı ve klimalı duraklar bulunurken, Eskişehir'de halen tek bir kapalı durak bile olmaması eleştiri konuların başında geliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@