Eskişehir'de binlerce fidan toprakla buluştu

Yurt genelindeki seferberliğe Eskişehir'de binlerce fidanla katıldı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Eskişehir’de binlerce fidan dikildi.

HAYAT 11.11.2022, 16:01 11.11.2022, 16:09
Eskişehir'de binlerce fidan toprakla buluştu

Yurt genelinde 2019 yılından bu yana kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde Eskişehir’deki etkinliklerde de binlerce fidan dikildi. 

Odunpazarı İlçesi Gülpınar Ağaçlandırma Sahası’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Türkiye yüzyılına nefes olacağız”

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, “Bilindiği üzere 11 Kasım, 2019 yılından bu yana Milli Ağaçlandırma Günü olarak kullanmaktadır. Yılda ortalama 9 milyon adet fidanı, fidanlığımızda üretmekteyiz. Sadece Eskişehir’de tepelerin arkasında, her yıl 3 milyon adet fidanı toprak ile buluşturmaktayız. Toplam 15 farklı noktada, 49 bin fidanı bugün toprak ile buluşturarak Türkiye yüzyılına nefes olacağız" dedi. 

Vali Ayyıldız, “2019 yılından bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile gerçekleştirilen bu anlamlı günde fidanlarımızı tüm Türkiye ile aynı anda toprakla buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılına nefes olacak fidanlarımızı dikmenin ötesinde gelecek nesillerimizden bize emanet olan vatanımız için sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Onlara daha güçlü bir Türkiye bırakmanın kararlılığını gösteriyoruz" dedi. 

Eskişehir'de 2022'de  3 milyondan fazla fidan dikilmiş olacak 

Vali Yıldız, “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikiniz diyen bir medeniyet birikimine sahibiz. Ayrıca Peygamber Efendimiz, Aleyhissalatu Vesselam Müslüman bir ağaç diker ve o ağaçtan insan, hayvan veya kuş istifade ederse bu kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur buyurmuştur. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven bir milletin mensupları olarak ağaçlara, ormanlara, çevremize karşı bakış açımız hep emanet bakış açısı ile olmuştur. İnsanoğlunun özellikle son asırlarda büyük bir hırsla doğal kaynakları hızla tüketmesinin sonuçlarını hep beraber görüyor, yaşıyoruz. Sel baskınları, devasa orman yangınları, kuraklık gibi değişen meteorolojik olaylar bize tabiatın ikazlarıdır. Dünyaya karşı da sorumluluğumuzun bilinciyle devlet olarak gerekli adımları atıyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)nün 5 yılda bir yayımladığı 2015 yılındaki raporda Türkiye, orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında 46’nci sırada iken 2020 yılındaki raporda 27’nci sıraya yükselmiştir. Bu ülkemiz adına çok memnun edici, sevindirici bir durum. Ayrıca aynı raporda dünyada en çok ağaçlandırma yapan ülke sıralamasında Avrupa’da 1’inci sırada dünyada ise 4’üncü sırada yer aldı.  Aynı zamanda orman varlığını en çok artıran ülkeler sıralamasında Avrupa’da 1’inci dünyada 6’ncı sıradayız. Bütün bunlar ülkemizin orman varlığının arttığının uluslararası anlamda tescili anlamına geliyor. Eskişehir’imizde de Milli Ağaçlandırma Günü’ne özel olarak 15 ayrı etkinlik noktası belirlenmiş ve toplamda 43.750 adet fidanın dikilmesi planlanmıştır. Türkiye’nin en büyük fidanlığına sahip olan ilimizde 2022 yılı için 3 milyon 210 bin adet fidan dikilecektir. Bugün burada dikilen fidanlar da geleceğe yön verecek olan Güçlü Türkiye’nin evlatlarıyla beraber büyüyüp yeşerecekler, Türkiye Yüzyılına nefes olacaklardır. Bu kampanyaya gösterdiği ilgi için tüm Eskişehirli hemşehrilerime ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@