Eskişehir'de büyük şok! Tramvay seferleri durdu

Eskişehir'de şok gelişme, tramvay seferleri uzun bir süre durdu... İşte ulaşımdaki aksaklığın nedeni...

HAYAT 27.07.2022, 17:27 27.07.2022, 18:58

Eskişehir'de tramvay seferleri uzun bir süre durdu, aksaklık yaşandı... 

Eskişehir’de bir tramvayın elektrik bağlantı çubuğunun (pantograf) kırılmasıyla yaklaşık 1 saat boyunca ulaşımda aksaklık yaşandı.

Otogar-Osmangazi Üniversitesi seferini yapan bir tramvayın İki Eylül Caddesi’nde bulunan belediye tramvay durağından hareket ettiği anda üstünde bulunan elektrik bağlantı çubuğu kırıldı. Tramvayın üzerinde bulunan pantografın tellere sürten kısmı tepede asılı kalırken çubuk kısımları devrildi. Elektrik akımının kesilmesinden dolayı yolda kalan tramvaya yetkililer müdahale etti. Ekiplerin çalışmaları ile tellerde asılı kalan parça alınırken, tramvayın üzerinde devrilen pantograf söküldü. Yolda kalan tramvay ise geri geri gelen başka bir tramvay tarafından çekilerek tamir edilmek üzere depoya götürüldü.


 

ESTRAM: "27 numaralı tramvayımızın pantografı koptu"

ESTRAM'dan saat 17.00 sıralarında sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Değerli yolcularımız, OGÜ yönü Belediye platformu sonrasında 27 numaralı tramvayımızın pantografının kopması sebebiyle, Otogar-SSK, Otogar-OGÜ, OGÜ-SSK, 75. YIL-OGÜ, Kumlubel-Şehir Hastanesi hatlarında seferler yapılamamaktadır" denildi.  Açıklamada, "Hattın tekrar açılması için ekiplerimizce gerekli çalışmalar yürütülmekte olup, en kısa sürede seferlerimiz yeniden başlayacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Çok sayıda vatandaş duraklarda ve tramvaylarda hatların açılmasını bekledi. 

Bir süre sonra ESTRAM'dan yapılan yeni açıklamada sorunun çözüldüğü ve seferlerin yeniden başladığı belirtildi. 

 

Pantograf nedir?

ESTRAM'ın açıklamasında tramvaydaki pantograf arızasının ulaşımdaki aksaklığa neden olduğu belirtilmişti. Peki pantograf nedir? Pantograf tanım olarak, "bir biçimi büyülterek ya da küçülterek kopya etmekte kullanılan, kollu, eklemli bir tür cetvel" olarak tanımlanmaktadır. Tramvaylarda ve raylı sistem araçlarında pantograf, bir elektrikli tren, tramvay veya troleybüs çatısına monte edilen, üst katener telle temas yoluyla elektrik enerjisi toplamak için kullanılan cihazdır. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@