banner163

Eskişehir'de eğlence mekanları kepenk indirdi... "Yastayız, eğlence olmaz"

Türkiye'yi yasa boğan depremler nedeniyle Eskişehir’de de birçok eğlence mekanı kepenk kapatma kararı aldı, camlara taziye mesajları asıldı.

HAYAT 06.02.2023, 21:11 06.02.2023, 21:17
Eskişehir'de eğlence mekanları kepenk indirdi... "Yastayız, eğlence olmaz"

Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik deprem ve sonrasında devam eden depremler Türkiye'yi yasa boğarken, Eskişehir'de de çok sayıda kurum ve vatandaş deprem bölgesine yardımlar için hareete geçti.

Meydana gelen deprem nedeniyle Eskişehir’de birçok eğlence mekanı da kapatıldı ve camlarına taziye mesajları asıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem büyük yıkıma sebep olurken, 7,7 büyüklüğündeki sarsıntı Malatya, Gaziantep, Hatay başta olmak üzere birçok ilden şiddetli bir şekilde hissedildi. Artçıların yanı sıra saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerle bin 500’ü aşkın kişi hayatını kaybederken 9 bin 500’ü aşkın vatandaş da yaralandı. Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de vatandaşlar yardım bağışlarında bulunarak deprem bölgesine gönderiyor. Yardımların yansıra Eskişehir’in eğlence mekanlarının bulunduğu Vural Sokak’ta işletme sahiplerinin birçoğu mekanlarını kapattı. Normal şartlarda yoğun kalabalığın ve müzik sesinin hakim olduğu sokak sessizliğe bürünürken, kapalı olan işletmelerin camlarına asılan notlarda depremden dolayı kapalı olduklarını ve depremlerden etkilenenler için taziye mesajı yer aldı.

“Bugün eğlence olmaz”

Sokakta bir eğlence işletmesinde çalışan Kemal Bodur, işletmesinin bugün kapalı olduğunu söyledi. Böyle bir günde eğlencenin düşünülmeyeceğinin söyleyen Bodur, “Biliyorsunuz birçok şehrimizde depremler oluyor. Ülkemiz adına kötü bir durum. Biz arkadaşlarımızla konuşup, yapabildiğimiz kadar eşya yardımı yapabilmek için buraya toplandık, işletmememizde eşyaları bir araya getirdik. Bugün sahne ya da müzik olmayacak, bugün eğlence olmaz, ülkemiz şuan kötü bir süreçte ama elimizden geldiğince birlik olup yardımlarda bulunmalıyız” diye konuştu.


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@