Eskişehir'de güneş yüzünü gösteriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 Mart 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. İşte detaylar...

HAYAT 05.03.2021, 07:44 05.03.2021, 08:01
Eskişehir'de güneş yüzünü gösteriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yağışların Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Van’ın güneyi, Şırnak’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Çığ uyarısı
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yoğun kar yağışı uyarısı
Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda görülecek kar yağışlarının bu akşam ve gece saatlerinde Hakkâri il geneli, Van’ın güney ve Şırnak’ın doğu ilçelerinde yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava, az bululu ve açık olması olacak. Eskişehir'de günün beklenen en yüksek sıcaklıkları şu şekilde: 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@