Eskişehir'de Gürleyik eylemi 

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile bilinen Gürleyik Mahallesi'nde bir grup vatandaş açıklama yaptı... 

HAYAT 27.07.2021, 23:23
Eskişehir'de Gürleyik eylemi 

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile bilinen Gürleyik Mahallesi'nde bir grup vatandaş, yaklaşık 5 yıl önce kurulan kapalı borulu sulama sisteminden vazgeçilip doğal sulama sistemine geri dönülmesini istedi.

Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik mahallesi sakinleri, kapalı sulama sisteminin çevreye zarar verdiğini savundu. Kapalı boru sisteminin yanında toplanan vatandaşlar, köyün doğal hayatını geri istediklerini, kapalı borularının sökülmesini istediklerini söyledi.  

"Boruların sökülmesini istiyoruz"

Gürleyikli Çevreciler adına yapılan basın açıklamasında, “Bildiğiniz gibi doğamızdan sucul ve karasal canlılarımız ve endemik bitkilerimiz bizim için olmazsa olmazıdır. Köyümüzde açık kanal varken geyikler, kurtlar, kuşlar, tilkiler ve yaban domuzları suyunu içip tekrar Ak Tarla ve Kaklık tepesine çıkıyordu. Ancak artık kapalı boru sistem olunca yaban domuzları ve geyikler içecek su bulamayınca tarla ve bahçelere zarar veriyorlar. Yağmur yağmadığı için su görevlisi (şırvan) suyu kesiyordu. Yağan yağmur doğal arkın içime girip tarlara ve mahallelere zarar vermiyordu. Ancak mahalleliler yağan yağmurdan da zarar görmeye başladı. Bunun için doğal arkımızı geri istiyoruz. Kapalı borulu sulama sistemini istemiyoruz. Boruların sökülmesini istiyoruz” denildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@