Eskişehir'de Halk Ekmek tepkisi! "Madem gelmeyecek niye soğukta beklettiniz"

Eskişehir'de bazı halk ekmek büfeleri önünde çok sayıda vatandaş ekmek gelecek diye uzun süre kuyruk olup beklerken, daha sonra ekmek gelmeyeceği söylenerek büfelerin kapatılması tepki topladı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nden de konuyla ilgili bir özür açıklaması geldi.

HAYAT 21.11.2023, 15:17 21.11.2023, 22:43
Eskişehir'de Halk Ekmek tepkisi! "Madem gelmeyecek niye soğukta beklettiniz"

Eskişehir'deki bazı halk ekmek büfelerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, ekmeklerin gelmemesine sitem ederek bir açıklama yapılmamasından şikayetçi oldu. Saatlerce bekleyen vatandaşlar, bir süre sonra büfelere ekmek gelmeyeceğinin açıklanması üzerine evlerine dönmek zorunda kaldı.

Odunpazarı ilçesinde bulunan Yanartaş Sokak ve Ertaş Caddesi'nde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş.'ye ait bazı büfelere her zamanki saatinde ekmek gelmedi. Ekmeklerini almak için büfe önünde yığılan onlarca vatandaş, saatlerce beklemek zorunda kaldı. Büfe sorumlularından da bilgi alamayan vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, bir süre sonra büfelerin kapatılarak ekmek gelmeyeceğinin açıklanması üzerine evlerine dönmek zorunda kaldı.

Ekmek gelmedi, büfeler kapandı

Yılmaz Yayla, havanın soğuk olduğunu ve onlarca vatandaş gibi kendisinin de ekmek almak için beklediğini söyledi. Yılmaz, önce Yanartaş sokakta bulunan halk ekmek büfesine gittiğini orada ekmek olmayınca Ertaş Caddesi'nde bulunan büfeye geldiğini ifade etti.

Ekmek almak için sırada bekleyen Yılmaz Yayla, “Ben ekmek almak için bekliyorum. Normalde ekmekler en geç saat 11.30 ya da 12.00'de geliyordu. Ama yaklaşık 2 buçuk saattir bekliyorum, ortada ekmek yok. Önce Yanartaş Sokak’ta bulunan halk ekmek büfesine gittim, orada ekmek olmayınca Ertaş Caddesi'nde bulunan büfeye geldim. Burada da insanlar sırada bekliyor, bu resmen rezillik. Büfe görevlisi de bir şey demiyor. Saatlerce bekledikten sonra ekmeğin gelmeyeceği belirtilerek büfeler kapatıldı. Bu durumun sadece bizim bölgemizde mi, il genelinde durum böyle mi, neden böyle oldu bilemiyorum."

Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama: Özür diliyoruz, anlayış bekliyoruz

Öte yandan akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi de sorunla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Değerli hemşehrilerimiz, bazı internet gazetelerinde yer alan Halk Ekmek Büfelerimizdeki ekmek sıkıntısıyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Yeni Halk Ekmek fabrikamıza taşınma süreci başladığından önceki günkü üretim sayımızda düşüş yaşanmıştır. Konuyla ilgili büfelerimize bilgi verilmiş olup, taşınma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tüm sorunlar ortadan kalkacaktır. Taşınma sürecinin kısa sürede tamamlanması hedeflenmekte olup, bu süreçte yaşanabilecek sıkıntılar sebebiyle tüm hemşehrilerimizden özür diliyor, anlayış bekliyoruz. Yeni Halk Ekmek Fabrikamızın tam kapasite ile çalışmasıyla birlikte hem ekmek üretimimiz artacak hem de yeni ürünler büfelerimizde yerini alacaktır" denildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@