banner163

Eskişehir'de iyi ki Memur Sen var... O camiyi yıkamayacaklar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarında yaptığı değişiklik sonrası yıkılması gündeme gelen Hal Camii'nin yıkılmak istenmesi büyük tepki toplamıştı. Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'ın gündeme taşımasıyla kamuoyunda büyük tepki gören kararla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Hal Camii'ni yıkamayacaklar... 

HAYAT 08.05.2023, 09:16 08.05.2023, 09:27
Eskişehir'de iyi ki Memur Sen var... O camiyi yıkamayacaklar

Eskişehir'de "Sarmaşıklı Camii" veya "Yeşil Camii" olarak da anılan ve üzerinie saran sarmaşıklarla yemyeşil görüntüsü ile Türkiye'nin güzide camilerinden biri olan Hal Camii ile ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar planlarında yapılan değişiklik kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. 

İlk olarak Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla gündeme taşıdığı ve kamuoyunda duyurduğu değişiklik ile ilgili kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu. Memur-Sen'in öncülüğünde camii cemaati, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaş camii önünde yapılan protesto ile alınan kararı proteso etmişti. Yapılan imar değişikliği ile camiinin yıkılabilmesinin önünün açıldığı ifade edilerek alınan kararın iptal edilmesi istenmişti. 

Hal Camii ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Hal Camii'nin tarihi ve kültürel varlıklar kapsamında koruma altına alınmasına karar verdi. Alınan kararda, Hal Camii'nin taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmesine karar verildi. Hal Camii'nde kuruldan izin alınmadan hiçbir müdahale ve yıkım yapılamayacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@