Eskişehir'de orman yangını! Ekipler teyakkuza geçti

Eskişehir'de yangın kulesinden tespit edilen orman yangını için ekipler teyakkuza geçti. Sarıcakaya'daki yangın ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altında alındı. Peki yangın neden çıktı?

HAYAT 11.07.2023, 11:52 14.07.2023, 18:04
Eskişehir'de orman yangını! Ekipler teyakkuza geçti

Eskişehir'de Sarıcakaya'da orman yangını çıktı. Orman gözetleme kulesinden ilk anda tespit edilen yangın için ekiplerin anında bölgeye hareket ettikleri öğrenildi. 

Orman Bölge Müdürlüğü ve Sarıcakaya Belediyesi ekiplerinin bölgeye müdahaleye başladıkları belirtildi. 

Yangın çıkan alanın Sarıcakaya Mayıslar'a çok yakın olduğu ifade edildi. 

4 arazöz, 2 itfaiye su tankeri ile müdahalenin devam ettiği, Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin'in de bölgede oldğu belirtildi. 

İşte bölgeden ilk görüntüler... Ekiplerin müdahalesi devam ediyor. 

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 10,30'da çıkan yangının Sarıcakaya Karlık kulesinden görüldüğü ve harekete geçildiği belirtildi. Hemen harekete geçen ekipler ilk müdahaleyi yaptı. Sarp bir yerde ve dere içinde başlayan yangına Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 arazöz ve 1 su tankeri ile müdahale edildi. Sarıcakaya ve Büyükşehir belediyelerine ait itfaiye araçları da su takviyesi yaptı.

Kızılçam ağaçları ile kaplı sahada yangın 1 hektarlık (10 Dönüm) bir alanda kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. 

Ekipler gece boyunca yanan alanda bekleyecek 

Bilecik İnhisar Orman İşletme Şefliğinden gelen bir ekip de soğutma çalışmalarına katıldı. Ekiplerin gece boyunca yanan alanda bekleyecekleri ifade edildi. 

Yangının haberi gelince hemen sahaya hareket eden Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, hızlı ve etkin müdahale ile yangının büyümeden söndürüldüğünü ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@