Eskişehir'de orman yangınında son durum... Havadan büyük müdahale

Eskişehir’de öğle saatlerinde çıkan orman yangınında son durum... 9 uçak, 15 helikopter, 60 arazözle teyakkuza geçildi. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

HAYAT 17.09.2022, 19:32 18.09.2022, 01:45
Eskişehir'de orman yangınında son durum... Havadan büyük müdahale

Eskişehir’de öğle saatlerinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Bugün saat 13.00 sıralarında Han ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan orman yangını devam ediyor.

Müdahale amacıyla bölgeye çok sayıda Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve yakın ilçe belediye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 12 kilometre karelik alanda etkili olan yangının yayılmasını engellemek amacıyla iş makineleriyle kazı çalışması yapıldığı öğrenildi.



Yangın bölgesinin yakınında bulunan Akhisar ve Yapıldak Mahallelerinde yapılan kontrollerde şu ana kadar herhangi bir tehdit unsuru bulunmadığı tespit edildi. Akhisar Mahallesi’nde ise tedbir amaçlı anonslar yapıldı.

9 uçak, 15 helikopter, 60 arazöz katıldı 

Hızla devam eden yangının söndürülmesi için başlatılan çalışmalara şu ana kadar toplamda 232 personel ile birlikte 9 uçak, 15 helikopter, 60 arazöz, 4 dozer ve çok sayıda itfaiye aracı katıldı.

Akşam saatlerinde yangının kontrol altına alınmasına çok yaklaşıldığı, ekiplerin cansiperane mücadelelerine devam ettiği ifade edildi. 

Yangın kısmen kontrol altına alındı 

Eskişehir’de çıkan orman yangınının akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. 

Eskişehir’in Han ilçesine bağlı Akhisar Mahallesi ile Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Kıyır köyü arasında kalan bölgede çıkan orman yangına müdahaleler devam ediyor. Günün son ışıklarına kadar hem karadan hem de havadan devam eden müdahaleler sonucunda yangın kısmen kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla birlikte uçak ve helikopter ile müdahale sona erdi. Ormanlık alanın iç kısımlarında kalan küçük ateşli kısımların söndürülmesi için ise ekiplerin yerden müdahalesi devam ediyor.

İlk kıvılcım Afyon'un Kıyır köyünde çıkmış, Eskişehir'e sıçramış 

Devam eden çalışmalar için Afyonkarahisar ve Kütahya’dan takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Öte yandan yangının çıkış sebebi araştırılırken ilk kıvılcımın Afyonkarahisar’ın Kıyır köyü tarafından çıktığı ve Eskişehir’in Han ilçesi Akhisar Mahallesi kısmına sıçradığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

Orman yangınından görüntüleri aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@