Eskişehir'deki uzlaştırmacılar kahvaltıda buluştu

Eskişehir'deki uzlaştırmacılar Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

HAYAT 27.11.2021, 21:43 27.11.2021, 21:52
Eskişehir'deki uzlaştırmacılar kahvaltıda buluştu

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği, Eskişehir adli yargı çevresine bağlı sicile kayıtlı uzlaştırmacıların katıldığı bir kahvaltı programı düzenledi. 

Eskişehir’de bir restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan çok sayıda uzlaştırmacı, hem tanışma hem de fikir alışverişinde bulunma imkanı buldu. 

Dernek yöneticileri, 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen ve Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği'nin de katıldığı, "Türkiye’de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesinin İhtiyaç Analizi Faaliyetleri Kapsamında Saha Değerlendirme ve Masa başı Değerlendirme Toplantısı" kapsamında, dile getirilen konuları, sorun ve çözüm yollarını, ihtiyaç ve beklentileri ele aldı. 

Eskişehir'de 513 uzlaştırmacı var 

Toplantıda Dernek Başkanı Muharrem Akaydın tarafından uzlaştırma ile ilgili bilgiler verilerek, halen yeni uzlaştırmacı olarak sicile 5 bin 165 uzlaştırmacı kaydının yapıldığı ve Eskişehir yargı çevresi olarak uzlaştırmacı siciline 120 yeni uzlaştırmacının kayıt olduğu, toplamda eski uzlaştırmacılarla birlikte 513 uzlaştırmacı olduğu belirtildi. Akaydın, bundan sonraki çalışmalarda bir plan dahilinde çalışma grupları oluşturulacağını, uzlaştırmacıların hizmet içi eğitim ve yenileme eğitimlerine ağırlık verilerek hizmet standartını en üst seviyede tutmak istediklerini ifade etti. 

Akaydın, yine adliyelerde davası olan ve uzlaştırmaya gönderilen dosya taraflarına da aklı selim düşünmelerini, onarıcı adaletin getirmiş olduğu imkanlardan faydalanmalarını karşısındakine bir şans vermeleri gerektiğini söyledi. 

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan da, Ankara’daki izlenimleri çercevesinde Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği'nin her türlü etkinlikte Bakanlıkça yapılaçak tüm görevlendirmelerde daha etkin bir görev üstleneceğini, bu anlamda da Daire Başkanlığınca Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğine bakış açılarının gayet iyi derece de olduğunu söyledi. 

Dernek Başkan Yardımcısı Seven Özkılıç da Ankara izlenimlerinde ileriye dönük bu projede Derneğin, Daire Başkanlığı ve Avrupa Birliği Konseyi alternatif çözüm yolları geliştirme birimince görüş ve önerilerinin dikkate alınacağını ifade etti. 

İlimiz Defterdarı ve aynı zamanda Uzlaştırmacı Kimliği bulunan Rahim Taş da, Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği'nin STK olmanın ötesinde Devlet yapısı içinde Devlet yanlısı bir kuruluş haline geldiğini belirterek, tüm uzlaştırmacıların kenetlenerek birlikte sorunlara çözüm yolları üretmesinin önemine değindi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@