banner163

Eskişehir'deki yangında şok iddia! Odunpazarı Belediyesi o bariyerleri neden koydu?

Eskişehir'de büyük panik yaratan Capella Park'taki yangınla ilgili şok iddia... Odunpazarı Belediyesi'nin koyduğu bariyerlerin itfaiyenin geçişine engel olduğu ileri sürüldü.

HAYAT 07.11.2021, 17:12 07.11.2021, 17:37
Eskişehir'deki yangında şok iddia! Odunpazarı Belediyesi o bariyerleri neden koydu?

Eskişehir’de dün gece Büyükdere Mahallesi'nde Capella Park içerisindeki 11 katlı bloğun çatı katında çıkan yangın büyük hasara sebep olurken, siteye araç girişinin olduğu sokağın Odunpazarı Belediyesi tarafından kilitli bariyer ile kapatılması nedeniyle itfaiyenin müdahale geç kaldığı iddia edildi.

"İtfaiyeyi kilitleri kırarak içeri alabildik"

Uygulamaya tepki gösteren Site Yönetim Kurulu Başkanı Osman Emral, itfaiye ekiplerini kilitleri kırdırarak içeri alabildiğini söyledi. 

"Kazım Kurt 'UKOME kararlarını uyguluyorum' dedi, UKOME'nin böyle bir kararı yok"

Herhangi bir yangın ya da acil durumlar için konuyu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a iletmesine rağmen çözüm bulamadıklarını söyleyen Osman Emral, “Bu sitede bir yangın veya hasta olması durumunda ön taraftan ulaşım olabileceğini tespit ettik. Ancak Odunpazarı Belediyesi neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde ön girişlerimizi kapattı. Biz bu konuyu Perşembe günü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile görüştük. Bana, “UKOME kararlarını” uyguladığını söyledi. UKOME kararlarında böyle bir karar yok. UKOME kararları Gençlik Bulvarı’ndan direkt girişin olmayacağını, Adaklı sokaktan girişin olabileceğini beyan etmesine rağmen, Adaklı sokaktan girişimizi Odunpazarı Belediyesi kapattı. Bir türlü de şimdiye kadar açmadı" dedi. 

"Yangının bu kadar ilerlemesinin nedenlerinden biri de bu bariyerlerdir"

Osman Emral, "Maalesef yangının bu kadar ilerlemesinin nedenlerinden birisi de ön taraftaki bariyerlerdir. İtfaiye oraya giremedi. Kilidi kırdırarak itfaiyenin girmesini sağladık” dedi.

Bariyerler neden konuldu? UKOME'nin kararı mı, Odunpazarı Belediyesi'nin mi? Kazım Kurt ne diyecek? 

Osman Emral'ın iddiaları ile ilgili Odunpazarı Belediyesi ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'un ne açıklama yapacağı merakla bekleniyor... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@