banner163

Eskişehir'den deprem bölgesine yardım yağıyor... Yardımlarınızı nasıl gönderebilirsiniz?

Kahramanmaraş merkezli 7.4'lük deprem birçok şehirde yıkıma yol açtı. Eskişehir'de de deprem bölgesine yardım için hareete geçildi. Eskişehirliler Kızılay merkezlerinde kan bağışı için kuyruk olurken, Eskişehir Valiliği de yapılacak yardımlarla ilgili açıklama yaptı.

HAYAT 06.02.2023, 13:04 07.02.2023, 15:43
Eskişehir'den deprem bölgesine yardım yağıyor... Yardımlarınızı nasıl gönderebilirsiniz?

Kahramanmaraş merkezli 7.4'lük deprem birçok şehirde yıkıma yol açtı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedeler için yardım kampanyaları da başlatıldı. 

Türk Kızılay Şubesi de teyakkuza geçti... Eskişehirliler kan bağışı için kuyrukta

Eskişehir'de de birçok vatandaş deprem bölgesine destek için harekete geldi. 

Eskişehir'de Türk Kızılayı'na kan bağışı konusunda talep patlaması yaşanırken, vatandaşlar yaralılar için kan bağışlamak üzere Eskişehir'deki kan toplama merkezleri önünde kuyruk oldu. Türk Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Serhan Arıman da, kan toplama merkezindeki yoğun ilgiye ilişkin aşağıdaki görüntüleri paylaştı. 

Yardımlarınızı Eskişehir Valiliği'ne iletebilirsiniz

Türkiye genelinde deprem bölgesine yardımlar valilikler kanalıyla toplanmaya ve iletilmeye başladı. Eskişehirlilerin nakdi yardımlarını sadece Eskişehir Valiliği'ne iletebileceği, ayni ve ihtiyaç olan malzeme yardımlarını da yine Eskişehir Valiliği'ne iletebilecekleri belirtildi. 

Eskişehir Valiliği'nden yardımlarla ilgili açıklama

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Değerli Eskişehirliler, ayni yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız (SYDV) tarafından tek merkezde toplanıp gönderilecektir. Yerel yönetimler de dahil, tüm kamu ve özel kuruluşlar ile vatandaşlarımız yapacakları ayni yardımları tasnif ederek, paketleyerek gönderime hazır bir şekilde SYDV toplama merkezine teslim etmeleri uygun olacaktır. Gönderilecek yardımların sınıflandırılmış olması ve paketlenmesi son derece önem taşımaktadır. TIR veya kamyonlarda kaç çeşit eşya olduğu ve bunların miktarları mutlaka listelenmelidir. AFAD ve SYDV koordinasyonu dışında rastgele toplanmış ve tasnif edilmeden gönderilecek yardımlar deprem bölgesinde ayrıca bir sorun oluşturacağından koordinasyon hayati önem taşımaktadır. Tasnif ve yardım toplama işlemleri; 71 Evler Mah, Cumhuriyet Bulvarı No:230 (Eski Köy Hizmetleri Binası,YİKOB Odunpazarı/ Eskişehir) adresinde yapılacaktır" denildi. 

AFAD'dan bağış açıklaması

AFAD bağışın nasıl yapılacağını; "Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir." sözleriyle açıkladı.

Tepebaşı Belediyesi de yardım topladığını ve bölgeye ulaştırılacağını duyurdu 

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan duyuruda, "Değerli Eskişehirliler, Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çocuk bezi ve maması, hijyen paketi, battaniye, soba gibi acil ihtiyaca yönelik birinci el yardımlarınızı Nihal-İsmail Akçura Aşevimize teslim edebilirsiniz. 0(222) 340 04 02 Çamlıca Mahallesi Cihangül Sokak No:21" denildi. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı da bölgeye yardım için acil toplandı 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ve yönetimi de deprem bölgesine acil yardım, ihtiyaçların belirlenip Eskişehir'den ulaştırılması için toplandıklarını duyurdu. Vatandaşlardan toplanan yardım malzemelerinin bölgeye iletileceği belirtildi. 

AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları da, Kızılay'a toplu kan bağışında bulunacaklarını duyurdu ve vatandaşları da kan bağışına davet etti. 

CHP Eskişehir İl Başkanlığı da yardım malzemeleri topluyor 

CHP Eskişehir İl Başkanlığı da bölgeye yardım için harekete geçtiğini duyurdu. İl Başkanı Recep Taşel, sosyal medyadan yaptığı duyuruda, Eskişehirli hemşehrilerimiz deprem bölgesine acil ihtiyaç kalemlerin listesi aşağıdadır. Destek olmak isteyenlerin İl Başkanlığımıza ulaştırabilirler. Hızlıca bölgeye ulaştırılacaktır" dedi. 

Akdoğan duyurdu: Eskişehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde de yardım toplanıyor 

Eskişehir Elektirikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan da, sosyal medyadan, "Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere eşya yardımı göndermek isteyenler için Eskişehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Binamızda yardımlar toplanmakta olup, nakti yardımların Eskişehir Valiliği Yardım Hesaplarına yapılmasını rica ederiz" diyerek duyurdu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@