banner163

Eskişehir'den Marmaris'e destek

Marmaris'teki büyük orman yangınıyla karadan ve havadan mücadele sürerken, Eskişehir'den de destek ekipleri bölgeye gitti. Eskişehir'den DAK gönüllüleri bölgeye giderken, Eskişehir Büyükşehir de, bölgeye araç ve ekip yolladığını açıkladı.

HAYAT 23.06.2022, 13:46 23.06.2022, 13:54
Eskişehir'den Marmaris'e destek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki gündür süren orman yangını ile mücadele karadan ve havadan çok sayıda araç ve ekiple devam ediyor. Eskişehir'den de çok sayıda gönüllü ve ekibin bölgeye gittiği belirtildi. 

Eskişehir'den DAK gönüllüleri bölgede 

Dorlion Arama Kurtarma Derneği’nden (DAK) bir ekip, Marmaris’te devam eden orman yangınlarına müdahale etmek amacıyla dün gece yola çıktı. DAK Genel Sekreteri Arif Necmi Türe, “Bölgedeki koordinasyon merkezi doğrultusunda yangına müdahale etmeye başladık” dedi. Eskişehir DAK gönüllüleri, Marmaris’te devam eden orman yangınına müdahale etmek amacıyla 10 kişilik bir ekip ile Eskişehir’den yola çıktı. Eskişehir ekibinin meydana gelen bu olay karşısında elinden geldiğince destek vermeye çalıştığını belirten DAK Genel Sekreteri Arif Necmi Türe, “Dorlion Arama Kurtarma Derneği olarak Marmaris’te devam eden yangına müdahale etmek için 10 kişilik bir ekip ile dün gece saat 01.00’de yola çıktı. Sabah vakitlerinde bölgeye ulaşan ekibimiz, yangın bölgesindeki koordinasyon merkezinin verdiği görevler doğrultusunda yangına müdahale etmeye başladı.

Eskişehir Büyükşehir de ekiplerini gönderdi 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de, 22 Haziran akşamı yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bölgeye ulaştığını duyurdu. İl Afet ve Koordinasyon Merkezinden gelen çağrıyla, İtfaiye Dairesinden arazöz, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesinden 1 ekskavatör, Park ve Bahçeler Dairesinden 1 su tankeri, ESKİ Genel Müdürlüğünden 1 loader ve toplamda 12 personelden oluşan ekip, bölgedeki ekiplerle koordineli olarak çalışmalara başladı. Yola çıkmadan önce ekibi bilgilendiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ergün Peker, “Geçtiğimiz yıl da orman yangınlarıyla mücadeleye imkânlarımız ölçüsünde destek olduk. İki gündür süren orman yangını ne yazık ki hâlâ kontrol altına alınamadı. Gelen talep doğrultusunda Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla ekiplerimizi yola çıkarıyoruz. Orman yangınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Bölgedeki çalışmalarda canı pahasına mücadele eden tüm ekiplere ve halka kolaylıklar diliyorum. Tek temennimiz yangının bir an önce söndürülmesi” dedi.


 

Yorumlar (1)
Mehmet Çıtak orman bölge müdürlüğü sivil savunma uzmanı 2 yıl önce
Sadece büyük şehir değil, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden 6 donanımlı profesyonel ekiple birlikte 6 arazöz gitti.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@