banner163

Eskişehir'e atanan Vali Yardımcısı Altun'dan açıklama

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Hatay Vali Yardımcılığından Eskişehir Vali Yardımcılığına atanan Salih Altun, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

HAYAT 21.08.2021, 10:11 21.08.2021, 10:33
Eskişehir'e atanan Vali Yardımcısı Altun'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Hatay Vali Yardımcılığından Eskişehir Vali Yardımcılığına atanan Salih Altun, Twitter'dan bir paylaşım yaptı.

Vali Yardımcısı Altun, yaptığı açıklamada "Güzel şehrimiz Hatay’dan bir başka güzel şehre, Eskişehir’e Vali Yardımcısı olarak atandım. Kararnamenin meslektaşlarımıza, ailelerine ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. 

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun kimdir?

Salih Altun, 1980 Ardahan doğumludur. İlk ve Orta Okulu Ardahan’da okumuştur.

İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesi mezunu olup ardından Marmara Üniversitesi İktisat bölümünü bitiren Salih Altun, Lisansüstü Eğitimini ise Cumhuriyet Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalında “Basel II risk yönetimi ve KOBİ’lere etkileri” isimli tez ile tamamlamıştır.

2004 yılında 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etmiştir. Kaymakamlık kurusunu üstün başarılı derece ile tamamlamıştır.

2005 - 2006 yıllarında Almanya Sttutgart Schwaebisch Hall Goethe Institut’de 9 ay süreyle dil eğitimi almış ve çeşitli Alman Devlet kurumlarında staj yapmıştır. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde (TODAİE) 37. Dönem Kamu Diplomasisi eğitimini tamamlamıştır.

Sırasıyla, Bandırma Kaymakam Refikliği, Azdavay Kaymakam Vekilliği, Sulusaray Kaymakam Vekilliği, Tokat Yeşilyurt Kaymakamlığı, Şavşat Kaymakamlığı, Arsin Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı, Bitlis Vali Yardımcılığı ve Bitlis Vali Vekilliği ile Yozgat Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Van’da Kapıköy Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amirliği, Bitlis’te ise Terörle Mücadele ve Göç Koordinasyonundan sorumlu koordinatör Vali Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Antakya Kaymakamı’nın yaş haddinden emekli olması nedeni ile 15.05.2020 - 05.08.2020 tarihleri arasında Antakya Kaymakam Vekilliği görevi de Salih Altun tarafından yürütülmüştür.

Hatay Vali Yardımcılığı ve Cilvegözü Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri olarak görev yapmıştır.

Son olarak Eskişehir Vali Yardımcılığına atanmıştır.

Bakanlık makamınca verilmiş bir başarı belgesi ile görev yaptığı il Valileri tarafından verilen 3 Takdirname, 6 Başarı Belgesi, 2 Üstün Başarı Belgesi ve 1 Maaşla ödüllendirmesi mevcuttur.

İngilizce ve Almanca bilen Salih Altun evli ve bir çocuk babasıdır.

Salih Altun İkinci fakülte olarak Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirmiştir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@