Eskişehir'e uyarılar... Önce yağmur, sonra rüzgar

6 Nisan 2021 Salı günü için Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı geldi.

HAYAT 06.04.2021, 07:31
Eskişehir'e uyarılar... Önce yağmur, sonra rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Balıkesir, Bursa hariç) Marmara, Kuzey Ege Kıyıları ile Kütahya çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağmur ve sağanak; Artvin, Ardahan, Kars ve Erzurum'un yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; güneyli yönlerden; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli(30-60 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa), Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Eskişehir'de sabah saatlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öğle saatlerinde etkisini yitierecek olan yağışın yerini kyvvetli rüzgar alacak. İşte 6 Nisan Salı günü için Eskişehir'in hava durumu

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@