Eskişehir Filistin için toplandı!

Eskişehir Kardeşlik Platformunca ve ASKON Eskişehir sponsorluğunda düzenlenen "Filistin Dayanışma Gecesi" yoğun bir katılımla gerçekleşti.

HAYAT 04.12.2023, 03:30 04.12.2023, 15:09
Eskişehir Filistin için toplandı!

Eskişehir'de, Eskişehir Kardeşlik Platformunca "Filistin Dayanışma Gecesi" düzenlendi.

Şehit Anıl Gül Spor Salonu'ndaki programda, şairler Dursun Ali Erzincanlı ile Nurullah Genç şiirler okudu, Grup Yürüyüş sahne aldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca satışa sunulan ürünlerin gelirleri, Filistinlilere bağışlandı.

Eskişehirliler soykırıma karşı duyarlı duruşlarını sergilemek amacıyla bu anlamlı gecede salonu tıklım tıklım doldurdular. Programın içeriği, şairlerin ve müzik grubunun performanslarıyla birlikte izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Eskişehir Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen etkinlik, Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek, dayanışma ruhunu canlı tutmak, bağışlar yaparak yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze halkına destek olmak ve boykot bilincini artırmak amacı taşıdı.

"Filistinlilerin sesi olmak için bir aradayız"

Memur - Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına dikkati çekmek için bir araya geldiklerini söyledi. Filistinlilerin sesi olmak istediklerini dile getiren Akar, "Masum ve mazlum insanlar, çocuklar, anneler ve babalar için buradayız. Eskişehir Kardeşlik Platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşlarına ve katılımcılara şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demirel, İl Müftüsü Bekir Gerek, Büyük Birlik Partisi Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile çok sayıda bürokrat, kamu ve kurum temsilcisi de katıldı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@