banner163

Eskişehir'in doluyla imtihanı! Sokaklar göle döndü

Eskişehir'de ani sağanak dolu yağışı hayatı felç ederken, çok sayıda ev ve bodrum katı da su bastı...

HAYAT 03.05.2022, 18:42 09.05.2022, 11:49
Eskişehir'in doluyla imtihanı! Sokaklar göle döndü

Eskişehir’de aniden bastıran dolu ve sağanak yağış yolları göle çevirirken, vatandaşlar tıkanan rögarları küreklerle açmaya çalıştı.

Eskişehir’de sabah saatlerindeki bulutlu hava öğle saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Belli aralıklarla devam eden yağış, şehir merkezini olumsuz etkiledi. Birçok iş yerini su basmasının yanı sıra yollarda ise büyük su birikintileri oluştu. 

Bazı sokaklarda vatandaşlar ellerine aldıkları küreklerle rögarların giderlerini açmak için uğraştı. Yolların göle döndüğü alanlar bazı çocuklara oyun alanı oldu. 



Otoparkı su bastı imdada AFAD yetişti

Yağan yağmur sonrasında Odunpazarı bölgesinde bulunan bir alışveriş merkezinin altındaki otopark yağmur suları ile doldu. Yaklaşık 40 santimetre suyla dolan otopark, yetkilisinin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerine bildirdi. Kısa sürede belirtilen alana gelen ekipler, su tahliyesine başladı.

Yaklaşık 35-40 santimetre su doldu

Yaşanan olayı anlatan otopark işletmecisi Musa Çiçek, "Yağış 1 saate kadar sürdü. Dolu ile birleşince sokaklar taştı. Otoparkımıza sonra su doldu. Yaklaşık 35-40 santimetre olmuştu. Trafo olduğundan korktuk. Ekiplere bilgi verdik. Onlarda geldi sağ olsun boşaltıyorlar. Herhangi bir hasarımız yok” dedi.

Metrekareye 10 kilogram yağış!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent genelinde etkili olan ve 10 dakika süren sağanak sonucu metrekareye yaklaşık 15 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Yetkililer, yağışların yarın az miktarda kentin batı kesimlerinde görüleceği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-3 derece altında olacağını kaydetti.

Yoğun yağışın ardından Bursa ve Ankara'ya ulaşımı sağlayan çere yolunda biriken sular nedeniyle yoğunluk yaşanırken uzun araç kuyrukları oluştu.

Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Halk Çarşısı'nın alt katında yer alan 100 araçlık otoparkı su bastı. AFAD ve Dorlion Arama Kurtarma ekiplerince otoparkta biriken yağmur suları tahliye edildi.

Dolu ve yağmurla biriken sular nedeniyle trafiğe kapanan birçok cadde ise suların çekilmesiyle yeniden açıldı.

ESKİŞEHİR'DE DOLU SELE NEDEN OLDU! O anları aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@