Eskişehir'in yeni durakları! Büyük hayal kırıklığı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşaklarında yaptığı düzenleme sonrası otobüslerin bölgedeki "yeni duraklar"da hizmet vermeye başladığını duyurdu. Ancak bu duraklar büyük hüsran yarattı... Diğer şehirlerin aksine Eskişehir'in en merkezi durakları yine kapalı değil, yine klimasız! 

HAYAT 15.08.2023, 15:11 17.08.2023, 15:06
Eskişehir'in yeni durakları! Büyük hayal kırıklığı 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı ve Atatürk Lisesi kavşak ve trafik akışı düzenlemesi kapsamında bölgedeki durak noktaları değişmişti. Bugün otobüs hatlarının bölgedeki "yeni duraklarda" seferlere başladıkları duyuruldu.  

Yapılan açıklamada, Nene Hatun heykeli önüne durak eklendiği, ayrıca otobüs hatlarının son durağının İki Eylül Caddesi olarak belirlendiği, otobüs hatlarının kalkış noktasının ise Alaaddin Caddesi olduğu belirtildi.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi karşısındaki durakların da hizmet vermeye devam edecekleri ifade edildi. 

Eskişehirlilere reva görülen duraklar bunlar mı?

Öte yandan bölgede yapılan düzenleme sırasında yapılan yeni durakların hali vatandaşlara büyük bir hüsran yarattı.

Geçtiğimiz günlerde kavşak düzenlemesi nedeniyle ilçe otobüslerinin seferleri de Otogar'a alınmış, Otogar'da gösterilen durak alanında bu sıcak günlerde sadece bir tente konulması, otoracak bank bile konulmaması tepki toplamıştı. 

Yeni oluşturulan duraklarda da modern kapalı ve klimalı duraklar yapılmaması Eskişehirlilerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 

Yıllardır birçok şehirdeki gibi kapalı ve modern duraklar yapmaması ile eleştirilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yapılan yeni durakları da apalı yapmadı, durakların bazısında oturacak bank bile olmaması tepki çekti. 

Diğer şehirlerde yıllardır var, diğer belediyeler en güzelini yapmak için yarışıyor, Eskişehir'de halen bir tane bile yok!

Son yıllarda Türkiye'nin birçok şehri, hatta Bozüyük gibi ilçe belediyeleri bile kapalı ve klimalı duraklarla vatandaşlara hizmet verirken, Eskişehir'eki duraklarda vatandaşlar otobüs ve tramvayları beklerken kışın soğuktan donmaya, yazın sıcaktan kavrulmaya devam ediyor. 

Eskişehirli vatandaşlar en kısa sürede Eskişehir'de de kapalı ve klimalı duraklar görmeyi arzu ettiklerini ifade ediyor. 

İşte diğer şehirlerdeki Eskişehirlilerin gıptayla baktıkları kapalı ve klimalı duraklardan bazıları...

İşte Kütahya'nın klimalı durakları...

 

İşte Kocaeli'nin klimalı durakları...

İşte Ankara'nın klimalı durakları...

İşte Bozüyük'teki klimalı duraklar...

İşte Afyonkarahisar'daki klimalı duraklar...

İşte Bursa'daki klimalı duraklar...

İşte Erzurum'daki klimalı duraklar...

İşte Antalya'daki klimalı duraklar...

İşte Balıkesir'deki klimalı duraklar...

İşte Tekirdağ'daki klimalı duraklar...

İşte Tunceli'deki klimalı duraklar...

İşte Diyarbakır'daki klimalı duraklar...

Ve daha birçok şehir klimalı ve kapalı modern durakların keyfini sürüyor... 

Eskişehir'de ne zaman olacak?

Türkiye'deki şehirlerin neredeyse tamamı kapalı ve klimalı modern duraklara geçerken, Eskişehirliler bu duraklardan ilkini ne zaman göreceklerini merak ediyor...  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@