Eskişehir kış gibi

Meteoroloji hava durum tahmin raporunu açıkladı... Yurt genelinde soğuk hava etkili olurken Eskişehir çevresinde kar yağışı bekleniyor... İşte detaylar

HAYAT 11.04.2021, 08:10
Eskişehir kış gibi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevreleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

Pazar günü yurt genelinde hava soğuk olacak. İstanbul'da bulutlu bir hava etkili olurken Ankara'da kar yağışı görülecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise sağanak yağış etkili olacak. Ankara'nın yanı sıra Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Eskişehir, Karaman, Niğde, Aksaray, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Çorum, Kastamonu, Tokat ve Sivas'ta kar yağışı etkili olacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@