Eskişehir kurtuluşu kutluyor

Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99’ncu Yıl Dönümü münasebetiyle, Valilik Meydanı’nda Çelenk Sunma ve Kutlama Töreni düzenlendi.

HAYAT 02.09.2021, 14:03
Eskişehir kurtuluşu kutluyor

Vilayet Meydanı’nda gerçekleşen programa Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Tören, A Protokolüne ait çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması, askerî bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı.

Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.   “Eskişehir ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum.” şeklinde başlayan mesajın devamı şöyledir: “İstiklal Mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Eskişehir’in bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Daha sonra Tepebaşı İki Eylül Ortaokulu öğrencisi Elif Kaçmaz “Bayrak” şiirini, Eti Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Melikenur Karakaklık ”Ölüm Kalım Savaşı” isimli şiiri okudu. Akabinde Eskişehir Oğuz Türkleri Torunları Atlı Birliği Vali Ayyıldız’a şanlı Türk Bayrağı takdim etti.

Valilik Meydanı’nda gerçekleştirilen tören; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Hava Seyrü Sefer Yüzbaşı Emren Savcı’nın konuşması ile sona erdi.

Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü kutlamaları, Kanlıpınar Şehitliğinde düzenlenen törenle son buldu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@