Eskişehir orman yangını son durum!

Eskişehir'de Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor... Eskişehir orman yangınında son durum ve görüntüler...

HAYAT 23.08.2023, 16:15 23.08.2023, 22:11
Eskişehir orman yangını son durum!

Eskişehir'de Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor... Bölgede helikopterler ve yangın söndürme uçağı ile de havadan müdahale ediliyor. 

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayan yangına müdahale devam ederken, çevresindeki yerleşim birimlerinde endişeli bir bekleyiş sürüyor.

Seyitgazi ilçesine bağlı Kümbet ve Oynaş mahallelerinin arasında bulunan bir arazide öğlen saatlerinde çıkan yangın yayılıyor. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan alevlerin Oynaş Mahallesi’ne doğru ilerlediği belirtiliyor. Orman Bölge Müdürlüğünden yangın bölgesine çok sayıda araç ve ekip gönderildi. Büyüme eğiliminde olan yangına çevre illerden yangın söndürme helikopterleri ve yangın söndürme uçağının bölgeye gittiği belirtildi. 

Bölgeye müdahale için 200’ün üzerinde personel ile birlikte 14 arazöz, 5 su tankeri, belediye itfaiyeleri, maden itfaiyeleri ve su tankerleri, 3 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı sevk edildi. Ayrıca çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar da traktörleri, su tankerleri ve insan gücüyle yangının söndürülmesine destek veriyor.

Yangının söndürülmesine destek vermesi amacıyla bölgeye var olanlara ilave olarak 2 adet yangın söndürme helikopterinin ve 1 adet yangın söndürme uçağının da sevk edildiği öğrenildi.

Kırka - Afyonkarahisar yolu ulaşıma kapandı

Yangın nedeniyle Kırka - Afyonkarahisar yolunun ulaşıma kapatıldığı belirtildi. 

Bölgedeki yangından son görüntüleri aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@