banner163

Eskişehirli emekli hemşire anılarını yazdı

Eskişehirli emekli hemşire Şahide Temizkanlı'nın anılarını anlattığı “Bir Hemşirenin Günlüğü” adlı kitabı Dorlion Yayınevi tarafından okuyucularla buluşturuldu.

HAYAT 06.05.2022, 12:39 06.05.2022, 13:03
Eskişehirli emekli hemşire anılarını yazdı

Dorlion Yayınevi'nin Eskişehirli yazarları okuyucularla buluşturduğu kitaplarına bir yenisi daha eklendi. Eskişehirli emekli hemşire Şahide Temizkanlı'nın Dorlion Yayınevi tarafından yayınlanan “Bir Hemşirenin Günlüğü” isimli, anılarından bahsettiği kitabı yayınlandı. Temizkanlı kitabında ailesinden başlayarak yaşadığı çevreyi, gelenek ve göreneklerini, alışkanlıklarını ve yaşam tarzını anekdotlarla aktararak kitapseverlere tanıtıyor.

Kitabında, okul hayatı ve sonrasında edindiği mesleğinden, liyakat ve özveri ile yaptığı çalışmalarından, görev yaptığı yörelerin sosyal, kültürel ve fiziksel özelliklerinden bahseden Temizkanlı okuyucuyu o yıllara götürüyor.

Temizkanlı'nın kitabında, toplumun kanayan yaralarına değindiği, özellikle kadının; aile içi ve toplumdaki yeri, yaşadığı zorluklar, aile ve sosyal çevrede söz sahibi olma, yer edinme çabasına da dikkat çektiği belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@