banner163

Eskişehirliler Millet Bahçesi'nin keyfini sürüyor

Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Türk Dünyası Vakfı ile Eskişehir'e kazandırılan Millet Bahçesi, Eskişehirlilerin en büyük uğrak noktası haline geldi. Hafta sonu güzel havayı fırsat bilen Eskişehirliler yine Millet Bahçesi'ne akın etti...

HAYAT 28.08.2021, 16:05 28.08.2021, 16:32
Eskişehirliler Millet Bahçesi'nin keyfini sürüyor

Eskişehirliler, hafta sonu güzel havayı fırsat bilip yine Millet Bahçesi'ne akın etti... 

Kentin en değerli yeriydi, Millet Bahçesi oldu 

Eskişehir'de yeni stadyumun yapılmasının ardından kentin en merkezi ve değerli yeri olan eski stadyum alanında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini açıklaması sonrasında Millet Bahçesi yapılması projesi gündeme gelmişti. Erdoğan'ın Türkiye genelindeki Millet Bahçesi hamlesini başlattığı Eskişehir Millet Bahçesi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı'nın öncülüğünde, Türk Dünyası Vakfı tarafından Eskişehir'e kazandırılmıştı. 

Kentin ana buluşma noktası oldu 

Eskişehir Millet Bahçesi, Eskişehirlilerin kentteki en çok rağbet gören park alanı haline gelirken, hafta sonu güzel havayı fırsat bilen Eskişehir yine Millet Bahçesi'ne akın etti. Hava sıcaklığının bugün 30 derecenin üzerine çıktığı Eskişehir’de vatandaşlar, hafta sonunu Millet Bahçesi'ne giderek değerlendirdi.

Güzel havayı gören Millet Bahçesi'ne gidiyor 

Kavurucu sıcaklarda Eskişehirliler, hafta sonunu parktaki gölge alanlarda serinleyerek geçirdi. Aileleriyle parklarda dinlenen yerli ve yabancı turistler de, yeşil alanlara yönelik yapılan projelerden çok memnun olduklarını ifade etti. Hafta sonunu yürüyüş ve piknik yaparak geçiren vatandaşlar sıcak ve renkli görüntüler oluşturdu. Parka ailesiyle birlikte gelen çocuklar ise güzel havanın tadını doyasıya yaşadı.

Spor ve oyun alanları çocukların gözdesi 

Spor alanları, yürüyüş yolları, kamelyaları ve yeşil alanları ile 7'den 70'e tüm Eskişehirlilerin uğrak noktası haline gelen Millet Bahçesi'ndeki çocuk oyun alanlarına da çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösteriyor. 

Yer altı otoparkı da kolaylık sağlıyor 

Millet Bahçesi'nin altında, Eskişehir'in tek yeraltı otoparkı da bulunuyor. Millet Bahçesi'nin altında yer altı otoparkı olması, kent genelinden birçok vatandaşın park sorununu dert etmeden Millet Bahçesi'ne gelebilmesini sağlıyor. Ayrıca bölgedeki trafiği ve sokakları da rahatlatıyor.

 "Çok beğeniyoruz, stres atıyoruz"

Çocuklarıyla birlikte parka dinlenmeye gelen Meral Biçer, Millet Bahçesi'ni çok beğendiğini ve stres atmak için geldiğini belirtti. Biçer, “Her hafta sonunu burada çocuklarımla değerlendirmeye çalışıyorum. Millet Bahçesi'nde birçok aktivite yapılabiliyor. Bu da bizim için güzel bir şey. İnsanlar sürekli geliyor. İçinde bulunan yeşillikler göze hitap ediyor” dedi.

Eskişehir Millet Bahçesi'ne ailesiyle Irak'tan Türkiye’ye tatile gelen Radeya Mohamed, torunlarıyla beraber güzel bir hafta sonu geçirdiklerini söyledi. Mohamed, “Biz Türkiye’yi çok beğeniyoruz. Her yıl yazın Türkiye’ye tatile gelip havaların soğumasıyla memleketim Irak’a dönüyorum. Eskişehir’de böyle güzel bir parkın bulunmasını çok güzel. Emeği geçen herkesin eline sağlık” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@