banner163

ESTÜ'de İnönü toplantısı... İnönü ilçesini uçuracak plan masada!

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ekibiyle birlikte ESTÜ'ye gitti, özel toplantıda ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi... İnönü ilçesini uçuracak planı ve o projeleri masaya yatırdılar.

HAYAT 03.06.2022, 20:49 03.06.2022, 20:58
ESTÜ'de İnönü toplantısı... İnönü ilçesini uçuracak plan masada!

Eskişehir'de İnönü Belediyesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, İnönü ilçesinin geleceği için büyük bir işbirliğine imza atıyor. 

"İnönü İlçesi Sürdürülebilir Gelişim Planı" için ESTÜ'de bir araya geldiler 

Son olarak, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve İnönü Belediyesi teknik ekibinden oluşan heyet , Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk öncülüğünde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeleriyle İnönü İlçesi Sürdürülebilir Gelişim Planı hazırlıkları kapsamında bir araya geldi.

Rektörlük Binası senato salonunda yapılan görüşmede, ilki İnönü Belediyesi’nde düzenlenen çalıştay serisinin ikincisi kapsamında İnönü İlçesi Sürdürülebilir Gelişim Planını hazırlamak için yapılacak faaliyetler ortaya konuldu. 

O projeler masada... 

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri paralelinde gelişimi konusunda öneme sahip olan İnönü İlçesi Sürdürülebilir Gelişim Planı’nda yer alan; İnönü İlçesi Afet Eğitim Vadisi ve İnönü Jeoparkı önerisi, Hidrotermal Turizm Merkezi, tarihi kentsel çevrede yapılacak çalışmalar, restorasyon çalışmaları ve kentsel tasarım ölçeğinde yapılacak projeler, Cumhur Meydanı tasarımı, kentsel yenileme ve sağlıklaştırma projeleri ve İnönü İlçesi imar planı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Gözleri bir kez daha İnönü'ye çeviren işbirliği 

Eskişehir'de son dönemde en dikkat çeken işbirliklerinden birine imza atan Eskişehir Teknik Üniversitesi ve İnönü Belediyesi'nin hayata geçireceği bu plan ve projelerin sonuçları merakla bekleniyor. Eskişehir'deki kurumların üniversitelerle yapılacak işbirliklerine de örnek olan bu işbirliğinin İnönü ilçesinde büyük değişim yaratacağı ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@