Gazze'den acı haber! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı... Ölü ve yaralıların sayısının arttığını bildirdi...

HAYAT 13.05.2021, 12:09 13.05.2021, 12:28
Gazze'den acı haber! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e, yaralı sayısının 487'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'den karşılık verildi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında birçok noktanın vurulması sonrası Gazze Şeridi’nden İsrail’e roketle karşılık verildi. Atılan roketler nedeni ile başkent Tel Aviv’den ülkenin kuzeyinde bulunan Nasıra’ya kadar siren sesleri yükseldi.

İslamad'da protesto

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bayram namazından sonra toplanan Müslümanlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti.
İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne sivil ayrımı yapmadan gerçekleştirdiği acımasız saldırılarına dünya genelindeki Müslümanlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bayram namazından sonra bir araya gelen Müslümanlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına tepki göstermek amacıyla protesto düzenledi. Göstericiler, Filistin halkıyla dayanışma ifadelerinin yer aldığı pankartları taşırken, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.
Öte yandan İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu yaşanan can kaybı sayısı 83, yaralı sayısı ise 487'ye yükseldi.

Mescid-i Aksa'da bayram namazı 

Kudüs’te yaşayan en az 100 bin Müslüman, İsrail güçlerinin ses bombalarıyla saldırdığı Mescid-i Aksa'da bayram namaz kılmak için akın etti.
İşgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinliler, İsrail’in saldırılarının tehlikesine rağmen bayram namazında Mescid-i Aksa'yı doldurdu. Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanan Filistinliler Kudüs ve Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında şehit edilen Filistinliler için dua etti. Bayram namazı için Mescid-i Aksa’da toplanan binlerce kişi, bayram namazını eda etti. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, 100 binden fazla kişinin bayram namazını kılmak için Harem-i Şerif'e geldiğini bildirdi. Bayram nazının kılınmasının ardından Mescid-i Aksa’nın çevresinde İsrail karşıtı protesto düzenledi. Protesto gösterisinde Filistin bayrağı açan binlerce kişi, İsrail karşıtı slogan attı.

Uçuşlar yönlendirildi
Roket saldırıları nedeniyle Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanına olan uçuşların Ramon Havaalanına yönlendirildiği bildirildi. Roket saldırısı esnasında Tel Aviv semalarında olan bir yolcu uçağından ise roket saldırısını kayıt altına aldı. Gazze’de İsrail hava saldırısında ise bir binanın çöktüğü ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Hamas askeri kanadı tarafından yapılan açıklamada ise, “El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki sivil tesislere yönelik devam eden bombardımanlara yanıt olarak Tel Aviv'e roket saldırısı gerçekleştirdi" dedi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@