Gizemli monolit Göbeklitepe'de de ortaya çıktı... Üzerindeki yazı çok konuşulacak

Göbeklitepe yakınlarında bulunan monolit yetkilileri harekete geçirdi... Üzerindeki yazı ise kafalarda soru işareti oluşturdu...

HAYAT 05.02.2021, 17:33 05.02.2021, 18:02
Gizemli monolit Göbeklitepe'de de ortaya çıktı... Üzerindeki yazı çok konuşulacak

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe yakınlarında bulunan metal blok yetkileri harekete geçirdi.

Üzerinde Göktürk alfabesiyle "Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak" yazıyor

Edinilen bilgiye göre, olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırları içerisinde yer alana 12 bin yıllık tarihe sahip Göbeklitepe yakınlarında yaşandı. İddiaya göre, köylüler, arazide üzerinde farklı bir alfabeye ait yazı olan metal bir blok gördü. Metal blokun ne olduğunu anlayamayan köylüler jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri çevrede önlem alarak uzman ekip çağırdı. Metal blok üzerinde inceleme yapan İl Turizm Müdürlüğü ekipleri alfabenin Göktürk alfabesi olduğunu ve yazıda ise “Ay’ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak” yazıldığını belirledi.

Yaklaşık 3 metre yüksekliğinde, 45 santimetre uzunluğundaki metal bloku kimin yerleştirdiği araştırılıyor.

Reklam için yapılmıştı

Daha önce, İlk olarak kasım ortasında ABD'nin Utah eyaletindeki bir çölde, daha sonra da Romanya, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde bu yapıya benzer monolitler görülmüş ne anlama geldiği uzun süre anlaşılamamıştı. Sonrasında ise monolitlerin Netflix için hazırlanan "Teyze Donna'nın Büyük Eski Eğlence Evi" adlı komedi şovunun parçası olarak dikildikleri ortaya çıktı. Göbeklitepe'deki metal bloğu ise nereden geldiği veya kim tarafından oraya konulduğu bilinmiyor. 

2001 A Space Oddyssey filmini de hatırlattı

2001: Bir Uzay Destanı (2001: A Space Odyssey) filminde yer alan monolitlerde insanlık tarihi, dünya dışı uygarlıkların dünyada henüz yalnızca insansı maymunlar varken yerleştirdikleri bir "nöbetçi" olan monolitin gözünden izleyiciye aktarılmıştı. Monolitin üzerindeki yazının bu filme bir gönderme olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@