Gözler kabine toplantısında... Tam kapanma olacak mı?

Türkiye'de gözler dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından bugünkü kabine toplantısına çevrildi...

HAYAT 13.04.2021, 08:34 13.04.2021, 08:48
Gözler kabine toplantısında... Tam kapanma olacak mı?

Bilim Kurulu’nda alınan tavsiye kararlarının ardından bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine ülke genelinde alınacak yeni tedbirleri ve yol haritasını belirleyecek. 

55 binli rakamlara ulaşan günlük yeni vaka sayılarının ardından Ramazan ayında gelebilecek ek tedbirler masada olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu'nu toplayarak çok alternatifli yeni tedbir paketleri önerilerini hazırladıklarını açıkladı. Bugün gerçekleşecek toplantı sonrasında da Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıklayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısında daha önce uygulanan ve vaka sayılarını düşüren tedbirler tekrar masaya getirilecek. Yeni tedbirlerde 2020 yılındaki düşüş dönemlerinde uygulanan yeni tedbirler örnek alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı öncesinde gerçekleştirdiği son açıklamasında ifade ettiği cümleler ramazan ayında sıkı tedbirler alınma ihtimalini gündeme getirmişti. Erdoğan açıklamasında "Amacımız, ülkemizi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından ramazan ayında tam kapanma da dahil birçok seçeneğin masada olduğu yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@