Güney Marmara yanıyor! Bilecik, Bursa ve Çanakkale'de orman yangınları

Güney Marmara yanıyor! Çanakkale'deki orman yangının ardından, Bilecik'te de orman yangını çıktı. Bilecik Osmaneli'deki yangın Bursa Yenişehir'deki alana da sıçradı. Bölgede ekipler havadan ve karadan seferber oldu.

HAYAT 22.08.2023, 18:38 23.08.2023, 11:15
Güney Marmara yanıyor! Bilecik, Bursa ve Çanakkale'de orman yangınları

Çanakkale'deki orman yangının ardından, Bilecik'te de orman yangını çıktı. Bilecik Osmaneli'deki yangın Bursa Yenişehir'deki alana da sıçradı. Bölgede ekipler havadan ve karadan seferber oldu. 

Bilecik'te orman yangını 

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangınının dumanı kent merkezinden bile görülürken, bölgeye yangın söndürme helikopterleri de sevk edildi, çevre illerden çok sayıda ekip bölgeye gönderildi. 

Bilecik - Bursa sınırındaki ormanlık alanda süren yangınla mücadele devam ediyor. 

Çanakkale'de büyük yangın 

Çanakkale'de devam eden orman yangınına 9 uçak ve 20 helikopterle müdahale ediliyor.

Çanakkale'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangına havadan 9 uçak ve 20 helikopter, karadan ise 92 arazöz, 7 iş makinesi ve 616 personel ile müdahale ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama geldi: "Çanakkale Kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, çift yönden tek yöne döndü.”

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinalarının yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarıın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir Yolu'nu kullanmamaları istendi.

Bursa'da da orman yangını çıktı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Hayırlar ve Ekinli mahalleleri arasında yer alan ormanlık alandan çıkan dumanları gören vatandaşlar, 177 Orman Orman Yangın ihbar hattını aradı. Kısa sürede olay yerine gelen Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri alevlere kısa sürede müdahale etti. Arazöz ve iş makinelerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarına helikopter de havadan müdahale etti.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip etti.
Yangınla ilgili jandarmanın tahkikatı devam ediyor.



 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@