Güven İslamoğlu, Şahan Gökbakar'a ders anlattı

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki yangınla ilgili paylaşımına gazeteci ve doğa aktivisti Güven İslamoğlu'ndan ders gibi yanıt geldi...

HAYAT 21.06.2022, 23:45 22.06.2022, 02:06
Güven İslamoğlu, Şahan Gökbakar'a ders anlattı

Marmaris'te akşam saatlerinde çıkan yangın sonrası sosyal medyada paylaşım yapan Şahan Gökbakar'a Güven İslamoğlu'ndan ders gibi yanıt geldi. 
Marmaris'te akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına müdahale devam ederken, sosyal medya hesabında yangın söndürme çalışmalarına "Nerede bu uçaklar?" diyerek tepki gösteren Şahan Gökbakar'a Güven İslamoğlu'ndan ders gibi bir yanıt geldi. 

Şahan Gökbakar'dan paylaşım geldi 
Şahan Gökbakar, paylaşımında, "Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan ucakla mudehale edilir mi? EDİLİR! NEREDE UÇAKLAR??? UÇAKLAR NEREDE??? BU YANGIN YINE O KADAR BÜYÜK BIR ALANI YOK EDECEK Kİ!!! YAZIK! KIŞ BOYU BU ANI SÖYLEDİM!!! NEREDE BU UÇAKLAR???" dedi. 

Güven İslamoğlu'ndan ders gibi cevap
Şahan Gökbakar'ın yangınla ilgili paylaşımının ardından Güven İslamoğlu, "Uçak helikopter yangını söndürmez... Dip örtü yanıyorsa kara müdahalesi önemli... Alanda mücadele eden insanların moralini bozmayın.... Ben söylemiştim ne demek ????? 20 uçak 55 helikopter var...2 görüntü ile yorum yapmayın.  Yangını İHA lar termal kamera ile tesbit etmiş..." diyerek aydınlatıcı bir cevap vermiş oldu. 

Milli Savunma Bakanlığı yangının İHA'larla tespit edildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğüne bildirilmiş, Muğla Valiliğinin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Muğla Valiliği:Yangına 576 personel, 148 arazöz, 53 iş makinesi müdahale ediyor
 Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile devam ediliyor.

Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor. Tüm ekipler alevleri kontrol altına almak için uğraş verirken, yüksek kesimlerde esen şiddetli rüzgar ekiplerin işlerini zorlaştırıyor. Geçen aylarda eğitimden geçen gönüllü itfaiyecilerin de yangın söndürme çalışmalarına katıldıkları öğrenildi.

Marmaris’teki yangın sonrası Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “21 Haziran 2022 Salı günü saat 20.00 sıralarında Marmaris ilçemiz Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârında etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan ekiplerce müdahalede bulunulmuştur. Havanın kararması nedeniyle yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan müdahale devam etmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiş takviye ekipler yangın bölgesine yönlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

AFAD: 4 ilden ekipler görevlendirildi, 4 ildeki ekipler de teyakkuza geçirildi 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de teyakkuz haline geçirildiği açıklandı.
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bölgede meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde devam etmektedir. Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir" denildi.
Bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirildi
Ayrıca AFAD bölgede devam eden çalışmalarda; 592’si OGM personeli olmak üzere toplam bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirildiğini, AFAD Mobil Koordinasyon Tırı ile 2 adet mobil baz istasyonun bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

İletişim Başkanlığı: Devlet tüm imkanları ile müdahale etmektedir, dezonfarmasyona ve provakasyonlara dikkat

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin, kamu düzenini hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesinin önem arz ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde çıkan orman yangınına devletin tüm imkanlarıyla müdahale edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Marmaris'te süren ve devletimizin tüm imkanlarıyla, kurum ve kuruluşlarımızın en üst düzeyde koordinasyonuyla müdahale ettiği yangın üzerinden kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@