Hamamyolu'ndaki yasak kalktı

Kademeli normalleşme süreci başlarken, Eskişehir'de Hamamyolu'nda uzun süredir uygulanan yasağın da kalktığı görüldü...

HAYAT 17.05.2021, 15:06 17.05.2021, 16:57
Hamamyolu'ndaki yasak kalktı

“Kademeli Normalleşme” süreci başlarken, sürecin ilk gününde Eskişehir kent merkezi ve çarşı bölgesinde de yoğunluk yaşandı. Hamamyolu Caddesi'nde uzun süredir uygulanan bankalara oturma yasağına da son verildiği ve daha önce banklara çekilen şeritlerin kaldırıldığı görüldü. 

Şeritler kalktı... Yasak mı, değil mi? 

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı “Kademeli Normalleşme” dönemi bugün itibariyle resmen başladı. 17 gündür tam kapanma kararları gereği sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı ülke genelinde vatandaşlar yeni yayınlanan genelge ile kendilerini dışarı attı. Eskişehir’de tam kapanma sürecinde evlerinde sıkılan insanlar, Hamamyolu’na akın etti. Hamamyolu'nda uzun süredir banklara oturma yasağı uygulanıyordu ve banklara şeritler çekilmişti, söz konusu şeritlerin kaldırıldığını gören vatandaşlar banklara oturmaya başladı. Öte yandan bazı vatandaşların da yasak kalktı mı kalkmadı mı diye sürümcemede kaldıkları görüldü. 

“17 günlük hasreti giderdik”

Banklarda oturan vatandaşlar, dışarı çıkamadıkları günlerde çok sıkıldıklarını, ancak en azından virüsün yayılmasının yavaşlaması sağlandığı için kısıtlamadan dolayı memnun olduklarını söyledi. Tam kapanma sonrası dışarı çıkabildiği için kendini iyi hissettiğini dile getiren bir vatandaş, “17-18 günlük hasreti giderdik. Arkadaşlarımıza selam olsun. İyiyiz, şükür sağlığımız da yerinde. Kısıtlamada çok sıkılmıştık. Emekliyiz, bir iş yapmıyoruz. Buraya geliyoruz çay içiyoruz, ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, tekrar evimize kapanıyoruz” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@