banner163

Hangi ile kaç konut yapılacak? Bakanlık ilçe ilçe açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremler için seferberlik devam ediyor. Depremin yıkıma sebep olduğu illerde hasar tespit çalışmaları sürerken diğer yandan da bölgede yapılacak afet konutlarına ilişkin ayrıntılar açıklanmaya başlandı. Peki nereye ne kadar sayıda konut yapılacak? Köy ve afet konutları nasıl olacak? İşte ilçe ilçe konutların yapılacağı yerler ve örnek köy evi - afet konutları…

HAYAT 24.02.2023, 12:12 24.02.2023, 12:46
Hangi ile kaç konut yapılacak? Bakanlık ilçe ilçe açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremler için seferberlik devam ediyor. Depremin yıkıma sebep olduğu illerde hasar tespit çalışmaları sürerken diğer yandan da bölgede yapılacak afet konutlarına ilişkin ayrıntılar açıklanmaya başlandı.

Peki nereye ne kadar sayıda konut yapılacak? Köy ve afet konutları nasıl olacak? İşte ilçe ilçe konutların yapılacağı yerler ve örnek köy evi - afet konutları…

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük bir yıkıma yol açtı. Türkiye depremin yaralarını sarmak için dört bir elden çalışmalara başladı. 

Türkiye'nin her bir bölgesinden gelen yardımlar afet bölgesine ulaştırılırken, hasar tespit çalışmalarında da sona geliniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise 11 ile yapılacak afet konutlarının detaylarını paylaştı. 

GAZİANTEP İLİ KONUT ALANLARI

70 BİN KÖY EVİ YAPILACAK

Köy halkının yaşamlarını sürdürebilmesi ve köylerin kalkındırılmasıyla ilgili de hassas bir çalışma sürecinin yürütüldüğünü vurgulayan Kurum il il yapılacak konut sayısını sıraladı:

"Köylerimizi ayağa kaldırmak için ilk etapta Osmaniye'de 1361, Adana'da 701, Diyarbakır'da 2 bin 927, Elazığ'da 386, Hatay'da 14 bin 141, Kahramanmaraş'ta 12 bin 135, Malatya'da 17 bin 990, Şanlıurfa'da 2 bin 54, Gaziantep'te 9 bin 130, Kilis'te 1002, Adıyaman'da da 10 bin köy konutumuzu şehrin ihtiyaçlarına, kültürel dokusuna uygun bir şekilde 70 bin köy evimizi parkıyla, bahçesiyle hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz."

ADIYAMAN İLİ KONUT ALANLARI

CUMHURİYET TARİHİ'NİN EN BÜYÜK AFET KONUT SEFERBERLİĞİ

İnşasına başlanacak konutlarla ilgili gerekli sözleşmelerin imza altına alınmaya başlandığını aktaran Kurum, şöyle konuştu:

"Buna göre en doğru yer seçimine şehrin ileri gelenleriyle karar vermeye gayret gösteriyoruz.

Bu kapsamda biliyorsunuz; Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'te toplamda 1797 konutumuzun sözleşmelerini imzaladık ve inşaat sürecine başladık. Adana'da 590, Gaziantep'te 600, Hatay'da 364, Kahramanmaraş'ta 1019, Şanlıurfa'da 534 olmak üzere 3 bin 107 yeni yuvamızın sözleşmesini imzaladık.

Gaziantep ilçelerinde 400, Hatay'da 1317, Malatya'da 599 konut olmak üzere 2 bin 316 konut ve 36 dükkanın sözleşmelerini imzalıyoruz. Depremin ardından 18'inci gün itibarıyla baktığımızda, son üç günde 7 bin 222 konut ve 36 dükkanın sözleşmelerini gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım inşaat sürecini hızlı bir şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz."

KAHRAMANMARAŞ İLİ KONUT ALANLARI

270 BİN KONUTUN İNŞASINA EŞ ZAMANLI BAŞLANACAK

Bakan Kurum, 270 bin konutun inşasına eş zamanlı başlanacağını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın milletimize vermiş olduğu, bir yıl içerisinde vatandaşlarımızı güvenli ve sağlam konutlara yerleştirme sözümüzü tutma anlayışını kararlı şekilde yürüteceğiz.

HATAY İLİ KONUT ALANLARI

MALATYA İLİ KONUT ALANLARI

OSMANİYE İLİ KONUT ALANLARI

1999 ÖNCE İNŞA EDİLEN HASARLI VE YIKIK YAPILAR

ADANA-ÇUKUROVA

ADIYAMAN MERKEZ-ÖRENLİ

ADIYAMAN GÖLBAŞI

ADIYAMAN BESNİ-ESKİKÖY

ADIYAMAN- MERKEZ/İNDERE

ADIYAMAN KAHTA-ERİKDERE

ADIYAMAN TUT

GAZİANTEP-ŞEHİTKAMİL-ŞAHİNBEY

GAZİANTEP-İSLAHİYE

GAZİANTEP-NURDAĞI

HATAY-İSKENDERUN

HATAY-ANTAKYA

HATAY-KIRIKHAN

KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU AĞYAR MAHALLESİ

KAHRAMANMARAŞ TÜRKOĞLU

MALATYA- BATTALGAZİ-YEŞİLYURT

OSMANİYE-MERKEZ

ELAZIĞ-MERKEZ

KİLİS-MERKEZ-DEVECİLER MAHALLESİ

Projeye ait örnek görseller:


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@