İbrahim Akar: Çağdaş Okulları depremzede öğrenciyi başörtülü diye kabul etmiyor!

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, yaptığı açıklamada kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı ESBAV'a bağlı Çağdaş Okulları'nın okula kayıt için başvuru yapan Hatay'lı bir depremzede öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini söyledi.

HAYAT 16.03.2023, 17:35 17.03.2023, 11:26
İbrahim Akar: Çağdaş Okulları depremzede öğrenciyi başörtülü diye kabul etmiyor!

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar, yaptığı açıklamada kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı ESBAV'a bağlı Çağdaş Okulları'nın okula kayıt için başvuru yapan Hatay'lı bir depremzede öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini belirterek, yapılan uygulamanın çağdışı olduğunu söyledi ve tepki gösterdi. 

"28 Şubat'tan kalma ikna odası kurarcasına ikna etmeye çalışıyor"

İbrahim Akar açıklamasında, "Kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı ESBAV'a bağlı Çağdaş Okulları okula kayıt için gelen Hataylı bir öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul etmiyor. Okul Müdürü İsmail Samur gerekçe olarak "bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok burda zorlanırsın" diyor. Öğrenciyi ve velisini başka bir okula gitmeleri için 28 Şubat'tan kalma ikna odası kurarcasına ikna etmeye çalışıyor. Öğrenci ve velisi yaşadıkları olayın üzüntüsü okuldan ayrılıyor" dedi. 

"Okulun bağlı olduğu vakfın olanlardan bilgisi var mı?"

Akar, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve bakanlık mevzuatıyla yönetilen bir okulda 28 Şubat sürecinin özeti bir durum nasıl yaşanabiliyor? Bu okulda hiçbir başörtülü öğrenci yok diyerek bu okula başörtülü öğrenci alınmadığı mı kast edilmeye çalışılıyor? Okulun bağlı olduğu vakfın olanlardan bilgisi var mı?" diye konuştu. 

"Bu çirkin davranışın sorumlularını şiddetle kınıyoruz, sonuna adar takipçisiyiz"

Akar, "Bu konuda başta okulun bağlı olduğu Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı yöneticilerinin böylesi vicdanları yaralayan, küçük bir kız çocuğuna başörtüsünden dolayı yapılan bu çirkin muamele karşısında kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapması gerekir. Kendisiyle görüştüğüm öğrenci velisi konu hakkında Eskişehir Valiliğine gereken şikayette bulunduğunu ifade etti. "Depremde onlarca yakınımızı kaybettik ama bu olay bize çok daha acı geldi" diyor. Bir depremzede çocuğa sırf başörtüsünden dolayı 28 Şubat sürecini anımsatan tavrın takınılması akıllara durgunluk verecek derecededir. Bu çirkin davranışın sorumlularını şiddetle kınıyorum. Eğitim-Bir-Sen Eskişehir olarak 17 Mart Cuma saat 12.30'da okul önünde basın açıklaması yapacağız. Konu hakkında öğrenci velisi tarafından gerekli şikayet yapılmış olup aldığımız bilgilere göre Eskişehir Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştır. Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube olarak konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@