banner163

İlker Özokçu: Meslek mensubumuz odağımız, mesleğimiz geleceğimiz 

Eskişehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda "Dayanışma Grubu" olarak başkan adayı olan İlker Özokçu, düzenlenen toplantıda hedefleri ve projeleri ile ilgili konuştu.

HAYAT 12.05.2022, 16:50 12.05.2022, 17:02
İlker Özokçu: Meslek mensubumuz odağımız, mesleğimiz geleceğimiz 

Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda "Dayanışma Grubu" olarak başkan adayı olan İlker Özokçu ve ekibi, düzenlenen toplantıda hedeflerini ve projeleri ile ilgili konuştu, Oda üyelerine seslendi... 

"Biz değil, hepimiz..."

İlker Özokçu, "Daha önceki toplantımızda adaylığımızı ve yönetim kurulumuzu kamuoyuna açıklamıştık. Bugün de projelerimizi açıklamak istiyoruz. Eskişehir SMMM Dayanışma Grubu olarak "Biz değil hepimiz..." sloganıyla yola çıktık. Pandemi döneminde alışkanlıklarımızın bir kısmını değiştirmek zorunda kaldık. Teknolojik gelişmeler hızlandı. Hepimiz bürolarımızda, ofislerimizde bunu yaşıyoruz. Bu durumda biz de meslek mensupları olarak bu değişimin gerisinde kalmamız mümkün değil. Yapılan çalışmaların biraz dar bir alanda kaldığını gözlemliyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki, Oda yöneticileri olarak bu işi amatörlükten çıkarıp profesyonelliğe dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var. Bu konuda öncülük yapmaya talibiz" dedi. 

"Değişen şartlara göre mesleğimizi adapte etmek zorundayız"

İlker Özokçu, "Değişen şartlara göre mesleğimizi adapte etmek zorundayız. Müşteri memnuniyeti için de bu çok önemli. Vatandaşların yasalar çerçevesinde faydalanacakları ne varsa bunları sunmak zorundayız. Yasaların el verdiği uygulamalar konusunda müşterilerimizi aydınlatmak ve memnun etmek zorundayız.  Yenilikçi bir uygulama başlatmak istiyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile çalışacağımızı tahahhüt ediyoruz. Gençlik Meclisi'nden ilk toplantımızda da bahsetmiştim. Gençlerin de yer aldığı demokratik bir yapı oluşturacağız. 35 yaş ve altı her meslek mensubu ve aday meslek mensubu arkadaşlarımız bu meclisin üyesi olacak" diye konuştu. 

İlker Özokçu ayrıca, "Ayrımcılık olarak anlaşılmasını istemem, ama toplum içinde bazen kadınlarımız kendini yeterince ifade edemeyebiliyor. Kadın meslektaşlarımızın her zaman yanında olmak ve beraber çözüm üretmek için bir konsey oluşturmak istiyoruz. Konseyin ana yapısı da gönüllü kadın meslektaşlarımızdan oluşacak" dedi. 

"Etkin bir denetim planlıyoruz"

İlker Özokçu, "Bazı meslek mensuplarımızın ciddi sorunları var. Onları ciddi anlamda masaya yatırıp sorunlarını bizzat dinleyip genel merkeze onlarla birlikte taşımak istiyoruz. Ne olup bittiğini herkes görecek. Arkadaşlar gidip genel merkezde kendilerini ifade edebilecekler. Etkin bir denetim planlıyoruz. Denetim, Oda'ya gelen bir şikayet dilekçesinden, harcama kalemlerine kadar hepsinin denetlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu işin doğrusu şudur. Geçmiş dönemlerde de çok istedim, ama bazı duvarları aşamadık. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu beraber toplantı yapacak. Her şey şeffaf olacak. Mesleki asgari ücret uygulaması... Bu uygulamayı TMOBB ile de görüşecek tüm Türkiye'de uygulamaya geçirmeyi istiyoruz" diye konuştu. 

İlker Özokçu, yönetime seçildiklerinde yapacakları çalışmalarla ilgili ayrıca şunları belirtti: 

-Stajyerlerin primlerinde sıkıntı var. Aday meslek mensuplarımızın teşviklerden yararlanması için çalışma yapacağız. 

-Yüzde 18 KDV bizden alınıyor. Bunun bir an önce yüzde 8'e düşürülmesi için gerekli çalışmalar ve başvuruları yapacağız. 

-Mesleki gelişimde sürekli eğitimin de şart olduğunu düşünüyoruz. Kişisel gelişim eğitimleri, mobil uygulama eğitimleri vs...  gibi eğitimler düşünüyoruz. 

-ESMMMO Kariyer Merkezi ve ESMMMO Danışma Merkezi oluşturacağız. 

-Mesleki yayınlar ve hakemli bir dergi projemiz var. 

-ESMMMO Muhasebe Enstitüsü projesiyle de ilgili İlker Özokçu, söz konusu enstitü kapsamında yardımcı eleman kursları, muhasebe elemanı kursları, uzmanlık alanı kursları gibi kursların açılacağını belirtti. 

"Geleceğe ve gençliğe yönelik projelerle..."

Özokçu, "Mesleği icra etmenin büyük bir sorumluluk ve emek gerektirdiği günümüzde, mesleğimizi ve mesleki firmamızı sürdürülebilir kılmak, hizmetlerimizi kalite temelinde şekillendirmek ve bu temele göre faaliyetlerimizi konumlandırmak, dijital teknolojinin hızla iş hayatımıza da girmesi ve mesleğimizde dönüşüme yol açmasıyla, adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu zorunluluklar, mesleğimizdeki açılımlar kadar, teknolojinin kullanımı, büro yönetimi, etkili ve etkin iletişim ortamının sağlanması, çalışanların eğitimi, hizmetlerin sunulduğu mekanların yapısı, kurumsal çalışma, güçlü ve etkili müşteri ilişkileri ve kaliteli hizmet sunumunu da gündemimize almamızı gerektirmektedir. Günümüzde modern hizmet anlayışı, müşterinin ihtiyaç, istek ve beklentilerini hareket noktası alarak müşteri memnuniyetinin hizmet kalitesi ile sağlanabileceğini kabul etmektedir. Bu bağlamda kaliteli hizmet için çalışmak ve bu hizmeti müşterinin ihtiyaç, istek ve beklentilerine uygun şekilde ve kanunlar çerçevesinde sunmak, ayrı bir önem taşımaktadır. Mevcut müşteriyi memnun etmek ve kaybetmemek kadar, muhasebe, denetim ve danışmanlık hizmetlerini etik değerleri de dikkate alarak en iyi şekilde yerine getirmek, müşteriye daha geniş yelpazede hizmet sunmak ve mesleğin katma değerini anlamlı düzeyde arttırmak, hizmet kalitesi odaklı çalışmaları gerektirmektedir. Bunun için de grubumuz geleceğe ve gençliğe yönelik projeleriyle, meslek mensuplarının gelişimini sağlayan; teknoloji odaklı, yeniliğe açık, etkin denetimi savunan, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak katma değer yaratmayı hedefleyen bir topluluktur" dedi. 

Özokçu, "Misyonumuz, meslek mensubunu odak kabul ederek, meslektaşların talep ve beklentilerini tespit ederek, yeni yol haritaları ve sürekli mesleki gelişimi sağlayacak bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapmak, dinamik, saygın, istikrarlı, güçlü, dürüst ve güvenilir bir oda olmaktır" diye konuştu. 

Özokçu, ayrıca, "Vizyonumuz, sürekli mesleki gelişimi hedefleyerek, katılımcı ve yeni fikirleri hayata geçirme konusunda öncü olmak ve üyelerinin toplumda saygınlığını daha da ileriye taşımaktır. Yenilikçi uygulamalarımız arasında; varolan kurul ve komisyonlarda revizyona gidilerek ilaveten; “Gençlik Meclisinin - Kadın Konseyi ve Bağımlı Çalışanlar Konseyi’nin kurulması”,“Etkin Denetim hedefi ile yönetim ve denetim kurullarını aynı platformda buluşturarak çalışmaların hız kesmeden ve bir koordinasyon çerçevesinde yapılmasını sağlamak” yer almaktadır" diye ekledi. 

ESMMMO Dijital Kimlikler ve ESMMMO Mobil Uygulama 

ESMMMO Dijital Kimlikler ve ESMMMO Mobil Uygulama projelerini de hayata geçireceklerini ifade eden İlker Özokçu, dijital kimlikler ile sahteciliğin ve korsanlığın da önüne geçeceklerini belirterek, "Meslek mensuplarının, yanlarında çalışan yardımcı elemanlarının ve aday meslek mensuplarının dijital kimlikleri olacak "dedi. Özokçu üniversitelerle işbirliği içinde de çalışmalara imza atacaklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@