İnönü Belediyesi'nden yeni açıklama... "Türk Hava Kurumu satın alabilir"

İnönü Belediyesi'nden Türk Hava Kurumu kampı yanındaki arsalarla ilgili iddialar ve haberlerle ilgili bir açıklama daha geldi...

HAYAT 26.02.2021, 16:01 26.02.2021, 16:07
İnönü Belediyesi'nden yeni açıklama... "Türk Hava Kurumu satın alabilir"

Eskişehir'de, İnönü Belediyesi,Türk Hava Kurumu Kampı yanındaki arsalar ilgili bazı yayın organlarında çıkan haber ve iddialarla ilgili açıklama yapmıştı. Belediyeden konuyla ilgili bir açıklama daha geldi... 

İnönü Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, "25 Şubat 2021 tarihinde Kurumumuzca sosyal medya üzerinden yaptığımız Türk Hava Kurumu (THK) kampı yanındaki arsaların satışı ile ilgili basın açıklamasına binaen, arsa satış yetkililerini belediyemize davet etmek suretiyle konu ile alakalı gerekli bilgiler alınmış ve bu bilgiler kurumumuzdaki belgelerle karşılaştırılarak paylaşılması hususunda karar verilmiştir" denildi. 

"Belediyemize söz konusu parsellerle, ilgili herhangi bir müracaatta bulunulmadı"

Açıklamada şu ifadeler ve tespitler yer aldı: 

"1- Yapılan görüşmeler neticesinde söz konusu gayrimenkullerin arsa vasfında satışı yapıldığı ve hiçbir şekilde bina satış ilanı yapılmadığı bilgisi tarafımıza verilmiştir.
2- Söz konusu parseller İller Bankası tarafından 27.10.1977 tarihinde yapılan plana göre 2 kata imarlıdır. (TAKS:0.25 KAKS:0.50 H=6.50m). 27.07.1990 tarihinde hazine adına Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından arsa olarak tescil edilmiştir. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından şu anki sahiplerine 07.01.2021 tarihinde trampa yoluyla tescili yapılmıştır. Belediyemize söz konusu parsellerle, ilgili herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır."

"Türk Hava Kurumu satın alabilir"

"3 - En temel insan haklarından biri olan mülkiyet hakkına dayalı olarak istenildiği zaman söz konusu parseller sahipleri tarafından yukarıda belirtilen plan esaslarına göre tasarruf edilecektir.
4 - Bugüne kadar sosyal medyadan yapılan yorumlara binaen söz konusu parsellerde ileride oluşacak muhtemel yapılaşmanın Türk Hava Kurumuna ait piste zarar verme endişesi değerlendirildiğinde satışa çıkarılan parsellerin THK tarafından satın alınmasıyla sorunun çözüleceği veya kişilere satışı halinde 2’nci maddede belirtilen İmar Planlarına göre bu parsellere inşaat yapılabileceği uygun görülmüştür. İfadelerine yer verildi."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@