İnönü'de Cumhur İttifakı'nın şöleni... Büyük katılım

İnönü Belediyesi'nin düzenlediği 4. Geleneksel Sünnet Şöleni ilçede büyük bir coşkuyla gerçekleşirken, şölene AK Parti ve MHP'nin önde gelen isimleri de büyük katılım gösterdi, Cumhur İttifakı İnönü'deki şölende bir araya geldi.

HAYAT 31.07.2022, 19:40 31.07.2022, 20:11
İnönü'de Cumhur İttifakı'nın şöleni... Büyük katılım

Eskişehir'in İnönü ilçesinde İnönü Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen ’Geleneksel Sünnet Şöleni’, mehter takımı ve kılıç kalkan gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. İnönü Belediyesinin düzenlediği 4. Geleneksel Sünnet Şöleni, çocuklar için okutulan mevlit ile başladı. Odunpazarı Mehteran Takımı ve gösteri ekibiyle birlikte Kapalı Pazaryerine kadar yürüyen çocuklara katılımcılar eşlik etti. 

AK Parti ve MHP'den büyük katılım... "Cumhur İttifakı" şöleni 

Şölene AK Parti ve MHP'nin önde gelen birçok ismi katılırken, kent yöneticileri de büyük katılım gösterdi. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un ev sahipliğini yaptığı şölene AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İnönü Kaymakamı Rumeysa Sena Kurt, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Ticaret Odası Başkanı Metin GülerMHP İl Başkanı İsmail Candemir, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu ve birçok isim katıldı. 



Kadir Bozkurt: 4’üncüsüyle devam ediyoruz

Geleneksel hale gelen sünnet şöleninde konuşma yapan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, “Biz her sene bu sünnet törenini yapmak üzere yola çıkmıştık ancak son iki senede pandemiden dolayı bunu yapamadık. Bu sene 4’üncüsüyle devam ediyoruz. 41 çocuğumuz sünnet için müracaat etti. Yapılan kontroller sonrasında 38 tanesi damatlığa adım attı. Geri kalan 3 tanesi bir takım operasyonlar için Eylül ayını bekliyor” dedi.

İnönü İlçe Kaymakamı İnönü İlçe Kaymakamı Rumeysa Sena Kurt da, “Peygamber Efendimiz buyuruyor, ‘Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.’ Ailelerin biraz panik günleri, biz burada kolaylaştırmak için varız. İşlerini kolaylaştırmak için ve onlara güzel hatıralar bırakmak için buradayız. İnşallah çocuklarımız için de unutulamayacak bir gün olacak” ifadelerini kullandı.



MHP'li Sazak: Kadir Bozkurt’un başlattığı geleneksel sünnet şöleni bizi bir araya getirdi

Düzenlenen sünnet şölenine katılan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da, Belediye Başkanı Bozkurt’a teşekkürlerini ileterek, “Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt’un başlattığı geleneksel sünnet şöleni, bizi bir araya getirdi. İnşallah daha da büyüterek daha da çoğalarak çocuklarımızın sünnetindeyiz. Bunlara 41 kere maşallah diyorum” dedi.

Prof.Dr. Nabi Avcı: Bu sünnet şöleni sadece yavrularımızı değil hepimizi çok sevindiriyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da, Kadir Bozkurt’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “"Artık geleneksel hale getirilen bu sünnet şölenleriyle sadece yavruları değil hepimizi çok sevindiriyor. Çok teşekkür ediyorum. Ailelerimize, yavrularının evlatlarımızın mürüvvetlerini görmelerini nice güzel günlerine şahit olmalarını, okullarını, üniversiteleri bitirmelerini, meslek sahibi olduklarını görmelerini, askere gidişlerini, gelişlerini inşallah sağlık içinde, huzur içinde yaşamalarını niyaz ediyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi. 



“İlk doğum gününü kutladık, şimdi de sünnet oldu”

Geleneksel sünnet şöleninde oğlu Asaf Eren Topal’ı sünnet ettiren Mehmet Topal, “Kendisi 1 yaşına yeni girdi, daha birkaç gün önce doğum gününü kutladık. Onun üstüne de sünnet oldu. Çok güzel oldu, belediyemizin düzenlediği sünnet programında çok memnun kaldık. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Ok ve kılıç gösterisiyle birlikte daha da güzelleşti” dedi.

İnönü Belediyesi tarafından organize edilen sünnet şöleni, çocukların ilçe turu atması ve vatandaşlara yemek ikramı ile devam etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@