İnönü'de Geleneksel Sünnet Şöleni coşkusu

İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen 5.Geleneksel Sünnet Şöleni çok sayıda vatandaşın katılımı ve büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

HAYAT 03.09.2023, 22:42 03.09.2023, 23:01
İnönü'de Geleneksel Sünnet Şöleni coşkusu

Eskişehir'de İnönü Belediyesi tarafından düzenlenen 5.Geleneksel Sünnet Şöleni, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, İnönü İlçe Kaymakamı Tolga Ustaoğlu, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sünnet Şöleninin gündüz ve gece devam eden etkinliklerine AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, İnönü İlçe Kaymakamı Tolga Ustaoğlu, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkan Vekili Cihan Danış ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. 

İnönü Belediye Başkanlığı tarafından 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıla kadar ilçede yaklaşık 500 çocuğu sünnet ettiren İnönü Belediyesi bu yıl da 17 çocuğun sünnetini gerçekleştirdi.

Şölen cumartesi günü saat 12.00'de Sultan Alaaddin Camiinde okutulan mevlit ve ardından İnönü Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'ne mehter takımı ve atlı birlikler eşliğinde gerçekleştirilen sünnet konvoyu ile başladı.

Konvoy sonrası pazar yerinde Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez törende yaptığı konuşmada İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a gerçekleştirilen etkinlikten dolayı teşekkür ederek sünnet çocuklarını ve ailelerine tebriklerini iletti.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’ta 2014’den günümüze geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl 5’incisini gerçekleştirdikleri sünnet şöleninde şehir hastanesi personeline teşekkür ederek sünnet olan 17 çocuğu ve ailelerini tebrik ederek şölene katılanlara teşekkür etti. 

İnönü Belediyesi 5’inci  Geleneksel Sünnet Şöleni kılıç - kalkan, mehteran gösterisi sonrası akşam kına gecesi düzenlendi.

Düzenlenen kına gecesinde çocuklar ve aileleri sünnet düğünlerini şölene dönüştürdü. Gece avuçları kınalanan çocuklar, aileleriyle Eskişehirli sanatçı Cenk’in söylediği şarkılar eşliğinde eğlenirken diğer taraftan İnönü belediyesi tarafından temin edilen zıp zıp, şişme oyun gruplarında oynadılar, patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı şerbetlerinden tadarak unutulmaz bir gece geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, geleneksel sünnet şenliğine her yıl katılımın arttığını belirtti. Her kesimden vatandaşın şenliğe katıldığını ifade eden Bozkurt şunları söyledi: "Bu bizim 5’inci sünnet şenliğimiz. Bugüne kadar 150’den fazla çocuğumuzun sünnet işlemlerini gerçekleştirdik. Bu sefer de 17 çocuğumuz sünnet edildi Devlete, millete hayırlı evlat olsunlar. Müracaatlardan sonra Eskişehir Şehir Hastanesi ile temasa geçiyoruz. Birkaç günlük arayla çocuklarımızı ikişer üçer sünnet ettiriyoruz. Sünnet işi tamamlandıktan 15 gün sonra da düğün ve eğlencelerini yapıyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@