banner163

İnönü, Eskişehir'in 3. gelişmiş ilçesi... Bakanlık açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerini sıraladığı "2022 İlçe Sege" araştırmasının sonuçlarını yayınladı... Buna göre, İnönü ilçesi Eskişehir ilçe sıralamasında 3. sırada yer aldı... 

HAYAT 20.04.2022, 12:06 20.04.2022, 12:12
İnönü, Eskişehir'in 3. gelişmiş ilçesi... Bakanlık açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerini sıraladığı "2022 İlçe Sege" araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

Bakanlığın yaptığı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) çalışmalarının politika, strateji ve kamu uygulamalarına girdi sağlamak amacıyla Türkiye’deki Düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini nesnel olarak ölçen ve karşılaştıran analiz çalışmaları olduğu belirtildi. Çalışmalarda, sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen değişkenler kullanılarak Düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin gelişmişlik düzeyleri istatistiksel tekniklerle analiz ediliyor ve söz konusu birimlerin gelişmişlik sıralaması ortaya çıkarılıyor. 

973 ilçe araştırıldı, veriler analiz edildi 

973 ilçeye ait İlçe SEGE-2022 çalışmasında da sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanıldığı, analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıralarının belirlendiği, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçelerin 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldığı ifade edildi. 

Eskişehir'de İnönü ilçesi 3. sırada... 

Bakanlığın yayınladığı raporda, Eskişehir'deki ilçelerin sıralamasında beklendiği gibi Odunpazarı ve Tepebaşı ilk iki sırada yer alırken, 3. sırada İnönü ilçesinin yer aldığı görüldü. İnönü ilçesi Türkiye geneli sıralamasında da 973 ilçe arasında 256. sırada açıklandı... 

Odunpazarı ilk 50'de, Tepebaşı ilk 100'de 

Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Türkiye geneli sıralamasında Eskişehir'den Odunpazarı ilçesi 48. sırada ve ilk 50 içinde yer alırken, Tepebaşı ilçesi de 84. sırada ve ilk 100'de yer aldı. Eskişehir sıralamasında 3. sırada yer alan İnönü ilçesinin ardından, Sivrihisar ilçesi, Çifteler ilçesi, Seyitgazi ilçesi, Mahmudiye ilçesi, Alpu ilçesi, Beylikova ilçesi, Mihalgazi ilçesi, Sarıcakaya ilçesi, Günyüzü ilçesi, Mihalıççık ilçesi ve Han ilçesi geldi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@