banner163

İşte Eskişehir'in yeni kütüphanesi... Şehir akın etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Eskişehir'in yeni devasa İl Halk Kütüphanesi yoğun bir ilgiyle hizmete başladı... Eski kütüphanenin 10 katı büyüklükte olan yeni kütüphane 7'den 70'e herkesle, özellikle de öğrencilerle dolup taşıyor.

HAYAT 18.11.2021, 13:28 18.11.2021, 16:16
İşte Eskişehir'in yeni kütüphanesi... Şehir akın etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Eskişehir ziyaretinde açılışını yaptığı dev yatırımlar arasında yer alan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'nin yeni binası büyük bir ilgiyle hizmete başladı. 

Çok sayıda okuma ve çalışma salonu ile, binlerce kitaplık arşivi ile Eskişehirlilerin 7'den 70'e ilgisi ile hizmete başlayan Eskişehir'in yeni İl Halk Kütüphanesi, eski binanın yaklaşık 8 katı olan kullanım alanı ile de vatandaşlara büyük bir ferahlık sunuyor. 

Erdoğan açılışını yapmıştı... Kütüphaneye ilgi daha da artmaya başladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'de çok sayıda yatırımın açılışını yaptığı ziyaretinde hizmete açtığı önemli eserlerden olan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi,1 Eylül 2021 tarihi itibariyle hizmete girdi. 5 katlı Eskişehir İl Halk Kütüphanesi, 550 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. İsteyenler için tek başına çalışacakları özel odalar da mevcut olan kütüphane, Eskişehirlilerin 7'den 70'e büyük ilgisi ile hizmete başlarken, sınav dönemine giren öğrenciler de çalışmak için yeni İl Halk Kütüphanesi'ne akın etti. 

Öğrenciler için yeni buluşma ve çalışma merkezi 

Yeni İl Halk Kütüphanesi'ni değerlendiren öğrenciler, böyle büyük bir kütüphaneye kavuşmaktan mutlu olduklarını ifade ederken, kütüphanedeki olanakların artmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtiyor. Kütüphane Eskişehir'deki öğrenciler için ferah bir çalışma ortamı sunuyor. Koronavirüs tedbirleri ile birlikte kütüphanenin arşivi ve çalışma salonlarından öğrenciler rahatça faydalanabiliyor.  

Sabah 08.30'dan 22.00'ye kadar açık 

Özellikle vize haftalarına giren üniversite öğrencileri ve TYT-AYT sınavlarına hazırlananlar sakin bir ortamda çalışmak için, Eskişehir İl Halk Kütüphanesi’ni tercih ediyor. Yoğunluğuyla dikkat çeken İl Halk Kütüphanesi saat 08.30’dan 22.00’a kadar hizmet veriyor.

Prof.Dr. Nabi Avcı: Aslında bir değil, 10 kütüphane yapmış olduk 

Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'nin yeni binasının yapım sürecinde yakından ilgilenen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı da yaptığı açıklamalarda, eski kütüphane binasının 10 katı büyüklüğünde bir kütüphanenin Eskişehir'e kazandırıldığına dikkat çekerek, "Aslında bir değil, Eskişehir'e 10 yeni kütüphane yapmış olduk. Tüm Eskişehirlilere hayırlı olsun" demişti. Merkezî konumu ve ferah alanı ile Eskişehirlilerin istifadesine sunulan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nın, “her yaştan ve her düzeyden okuyucuya hitap edecek şekilde tasarlandığını; özellikle dezavantajlı grupların ön planda tutulduğunu” da söyleyen Prof .Dr. Nabi Avcı, 128 binden fazla okuma materyali ile kütüphanenin daha çok kullanıcıya ve üyeye ulaşacağını da söylemişti. 

Millet Bahçesi manzaralı kütüphane 

Eskişehir İl Halk Kütüphanesi'ni diğer kütüphanelerden farklı kılan bir özelliği de Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında Eskişehir'e kazandırılan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi manzaralı olması...

Çocuklar ve engelliler için özel bölümler 

Toplam kullanım alanı yaklaşık 8 bin metrekareye ulaşan Eskişehir İl Halk Kütüphanesi Yeni Hizmet Binası’nda çok sayıda yeni kat ve bölümler bulunuyor. Oyuncak Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Görme Engelliler Kütüphanesi, İşitme Engelliler Kütüphanesi gibi bölümler de bulunuyor.

İnternet, cep sineması, toplantı ve sergi salonları, sanat atölyeleri 

Kütüphanede ayrıca Kent Kitaplığı, İnternet Bölümü, Cep Sineması, Süreli Yayın Bölümü, Konferans, Toplantı, Sergi Salonları, Hobi ve Sanat Atölyeleri ile Eskişehirli hemşehrilerimiz için cazip bir sosyal merkez olacağının müjdesini verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@