Kabak çorbası nasıl yapılır? Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi ne?

HAYAT 15.06.2022, 23:21
Kabak çorbası nasıl yapılır? Kabak çorbası tarifi

Her hali güzel, her hali lezzetli olan kabak ile hazırlayabileceğiniz nefis bir yaz çorbası ile karşınızdayız. Yetiştirme alanı oldukça geniş olan kabak, sodyum, kalsiyum, manganez ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Düşük kalorisi ile diyet listelerinde en çok yer verilen sebzelerden biridir. Sinirleri yatıştırmasının yanı sıra vücudu temizleme özelliği de mevcuttur. Yaz aylarında hem fit kalmak, hem de lezzetli bir çorba içmek isteyenler için kabak, avokado ve yoğurdu bir araya getirdik. Kabak çorbası nasıl yapılır diyenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Kabak çorbası malzemeleri ne?
1 adet büyük boy soğan 
3-4 adet orta boy kabak 
1 çay bardağı bezelye içi 
1-2 çay kaşığı tuz 
1 diş sarımsak 
1/2 çay bardağı zeytinyağı 
2 su bardağı su 
1 su bardağı yoğurt 
1 adet olgun avokado 
3-4 dal dereotu 
Taze çekilmiş karabiber


Kabak çorbası nasıl yapılır?
Kabakları yıkayın, kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. 
Soğanları da soyduktan sonra aynı şekilde küp küp doğrayın ve  tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
Soğanları, bezelyeyi ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Küp küp doğradığınız avokadoyu yoğurtla birlikte  bir blender yardımıyla ezerek  istediğiniz kıvama getirin. Taze çekilmiş karabiberi ilave ettikten sonra hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın.  
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@