banner163

Kazım Kurt bu işe ne diyecek? Eskişehirliler merakla bekliyor 

Türkiye'nin yaşadığı büyük deprem felaketinde deprem bölgesindeki TOKİ'nin konutlarının hiçbirinin yıkılmaması, Eskişehir'de de gözleri Kazım Kurt'a çevirdi... Kendisi TOKİ'den aldığı evde oturmasına rağmen, göreve geldiğinden bu yana binlerce kişinin dönüşüm beklediği Odunpazarı'nda TOKİ projelerine sürekli karşı çıkan Kazım Kurt bu duruma ne diyecek merakla bekleniyor...  

HAYAT 14.02.2023, 17:48 14.02.2023, 17:53
Kazım Kurt bu işe ne diyecek? Eskişehirliler merakla bekliyor 

Türkiye, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yarattığı yaaları sarmaya çalışırken, bölgede TOKİ'nin yaptığı hiçbir projede yıkım olmaması da gündem oldu ve çok konuşuluyor.

TOKİ'nin yaptığı hiçbir yapı yıkılmadı, hasar görmedi... Türkiye TOKİ'nin binalarının sağlamlığını konuşuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın TOKİ'nin yaptığı hiçbir binada yıkım ve hasar olmadığını açıklaması sonrasında TOKİ projelerinin sağlamlığı ve neden bu kadar sağlam oldukları da gündeme oturdu. 

Akıllara Kazım Kurt ve Odunpazarı geldi 

Öte yandan yaşanan durum Eskişehir'deki hayata geçmeyen dönüşüm projelerini ve özellikle de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçildiğinden bu yana TOKİ projelerine ve TOKİ ile birlikte dönüşüm yapmaya karşı çıkmasını da yeniden akıllarak getirdi. 

TOKİ'den ev alan ama TOKİ'ye karşı çıkan başkan!

Kazım Kurt, belediye başkanı seçilmeden önce TOKİ'nin Eskişehir'de yaptığı projeden ev alması ve halen de o evde oturması ile de biliniyor. Seçim sonrası TOKİ ile girdiği tartışmalarda bu durum her seferinde akıllara gelen Kazım Kurt, 2017'de bu durumla ilgili yaptığı açıklamada da, "Ben TOKİ'nin lüks sayılan konutlarında oturuyorum. Keyfime göre almışım. İçinde oturduğum için de görüyorum. TOKİ'nin Eskişehir'deki projelerinin yanlış olduğunu düşünüyorum" demişti. 

Seçildiğinden beri TOKİ ile tartışıyor ve projelerine karşı çıkıyor


Öte yandan CHP'li Kazım Kurt seçilmeden önceki dönemde, Ihlamurkent, Vadişehir, Karapınar 1. Etap gibi TOKİ ve Odunpazarı Belediyesi'nin birçok ortak projesinin hayata geçtiği ve binlerce kişinin ev sahibi olduğu Odunpazarı'nda, Kazım Kurt seçildikten sonra Karapınar 2. Etap projesinin bir türlü hayata geçememesi ve TOKİ'nin Eskişehir'de yapmak istediği diğer dönüşüm ve projelere de Kazım Kurt'un karşı çıkması gündemden düşmedi.


Kazım Kurt'un TOKİ'nin Mamuca'da yapmak istediği konut projelerindeki karşı çıkan tavrı ve belediye olarak planlaa dava açması da gündeme gelmişti. Belediyenin kaşı çıkması sonrasında TOKİ'nin 250 hektara yaklaşık 5500 konut yapmayı planlarken, 150 hektar alana 3500 konut yapmak zorunda kaldığı da tartışılmış ve eleştirilmişti. Halen Mamuca'da 3500 konutun inşası devam ederken, Odunpazarı'ndaki diğer dönüşüm projelerine Kazım Kurt'un olumlu yaklaşmaması eleştirilmeye devam ediyor. 

Karapınar 2. Etap ve Gündoğdu kanayan yaralar 

Karapınar 2. Etap projesi ile Odunpazarı'nda binlerce kişi yeni evlere kavuşmayı beklerken, Kazım Kurt bu konuda da uzlaşmamacı ve karşı çıkan tavrını yıllardır sürüyor. Son dönemde belediye meclisinde AK Parti Grubu ve Grup Başkanvekili Murat Özcan bu konuda çözüm üretici birçok adım atsa da Kazım Kurt'un halen TOKİ'yi suçlayan tavırlarına devam etmesine anlam verilemiyor. Gündoğdu Mahallesi de dönüşüm konusunda Kazım Kurt döneminde bir adım bile ilerleyememiş bölgelerden. Kazım Kurt döneminde Küçük Sanayi Sitesi dönüşümü de bir türlü gerçekleştirilemedi. 

Kazım Kurt şimdi ne diyecek? 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında TOKİ'nin yaptığı yapılardan hiçbirinin yıkılmaması muhalif kesimlerden de takdir görürken ve bu binaların sağlamlığı kamuoyunda konuşulurken, şimdi TOKİ'nin yaptığı evinde güven içinde oturan Kazım Kurt'un bu konuda ne diyeceği, dönüşüm bekleyen ve TOKİ'nin yaptığı evlerde oturmak isteyen Eskişehirlilere ne yanıt vereceği merakla bekleniyor...  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@