Kazım Kurt CHP'nin derdinde, Odunpazarı çöp içinde!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'deki tartışmalarla uğraşa dursun, Odunpazarı'ndaki çöp sorunu ile ilgili her gün yeni şikayetler gündeme geliyor. Çöp konteynırları ilçe genelinde yetersiz, çöpler düzenli toplanmıyor, vatandaşların tepkisi artıyor...

HAYAT 28.07.2023, 15:01 29.07.2023, 13:17
Kazım Kurt CHP'nin derdinde, Odunpazarı çöp içinde!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'nin içine düştüğü tartışmalarla uğraşa dursun, Odunpazarı'nda yaşanan ilgisizliğe vatandaşların tepkisi artıyor. 

medyamidas.com olarak bizler de Odunpazarı'nda özellikle çöp sorunu konusundaki şikayetlere yetişemez hale geldik. 

Birçok mahalleden çöp konteynırlarının yetersizliği ve çöplerin düzenli toplanmaması yönünde şikayetler yağarken, Belediye Başkanı Kazım Kurt ve bürokratlarının bu konudaki ilgisizliği de tepki topluyor. 

Vatandaşlar son günlerde yine CHP tartışmalarına ve siyasete kendini kaptıran Kazım Kurt'un Odunpazarı'nın çöp sorunu ile ilgilenmemesinden yakınıyor. 

Geri dönüşüm atıklarının mahallelerin çoğunda ayrı şekilde toplanmadığı Odunpazarı'nda normal çöpler de artık sokaklarda yığınlar oluşturmaya başladı. 

Emek'te de çöp konteynırı ara ki bulasın!

Son olarak Emek Mahallesi Sümbüllü sokakta da çöp konteyner olmamasına vatandaşlar isyan etti. Bazı sokaklarda çöp konteynerlerin olmaması vatandaşların çöplerini sokağa bırakmasına neden oluyor.

Mahalle sakinlerinden İkranur K., çöp konteynerinin olmamasından dolayı çevreye atılan çöpler çevrede kötü görüntüye sebep olduğunu belirterek, "Sokakta ikamet eden vatandaşalar, bu durumu belediye yetkililerine defalarca iletti. Hiçbir zaman sonuç elde edemedik. Sokak üzerine gelişigüzel, bir kenara atılan çöpler, temizlik görevlileri tarafından elle temizleniyor. Temizlik görevlilerinin de zorluk yaşadığını belirten İkranur K., şöyle konuştu; "Bizim sokağımız uzun bir sokak ortalama sokağın uzunluk mesafesi iki yüz ile iki yüz elli metre arasında belki daha fazladır. Ama bu sokakta hiç çöp konteynırı yok . Bizde çöplerimizi cadde başına yada yol kenarına bırakmak zorunda kalıyoruz. Temizlik görevlileri de temizlerken zorluk yaşıyor. Defalarca belediyenin çöp toplamaya gelen kamyon da çalışana ve belediyeyi arayarak bildirdik. Ancak dikkate alınmıyoruz” dedi.

Konteynır olmayınca çoğalan sokak köpekleri çöp torbalarını parçalıyor, etraf çöpler içinde kalıyor

Odunpazarı'nda sokak köpeklerinin de fazla sayıda olduğuna ve kısırlaştırılmadığına dikkat çeken vatandaşlar, konteynır olmayınca yerlere konulan çöpleri de sokak köpeklerinin parçaladığını ve çöplerin sokaklara dağılarak hem kirlilik hem de sağlık açısında sorun yarattığını belirtti. 

En çok şikayet temizlikle ilgili! Ama bakan yok

Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da, geçtiğimiz günlerde mecliste Odunpazarı Belediyesi'nin harcamaları arttırsa da en çok şikayet alan biriminin Temizlik İşleri Müdürlüğü olmasının dikkat çekici olduğunu belirterek Kazım Kurt'u uyarmıştı. 

Ancak CHP'nin iç meseleleri ve Eskişehir'deki siyasi tartışmalarla yoğun olan Kazım Kurt'un bu konuda harekete geçmediği görülüyor. 

Vatandaşlar Kazım Kurt'un CHP ile ilgili meseleler kadar Odunpazarı'nın sorunları ile ilgilenmesini beklediklerini ifade ediyorlar. 

Yorumlar (1)
Gürkan Akkurt 10 ay önce
Alıştık Artık.Bu şehir Akıllıysa gereğini ilk seçimlerde yapar.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@