KGK: Kudüs’te gazeteciler hedefte, uluslararası toplum nerede?

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nden İsrail polisinin, Mescid -i Aksa’da yüzlerce sivil Filistinli ile birlikte çok sayıda gazeteciyi de hedef aldığı eylemlere tepki...

HAYAT 10.05.2021, 14:11
KGK: Kudüs’te gazeteciler hedefte, uluslararası toplum nerede?

İsrail hükümetinin tepkilere rağmen İslam dünyasının vazgeçilemez kutsalı olan Mescid-i Aksa'nın statüsünü hedef alan insanlık dışı saldırıları devam ederken, İsrail polisinin, Mescid -i Aksa’da yüzlerce sivil Filistinli ile birlikte çok sayıda gazeteciyi de hedef aldığı eylemlere bir tepki de “Uluslararası Basın Meslek Örgütü” Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nden geldi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, İsrail güvenlik güçlerinin kontrolsüz güç kullandığı saldırılarda Anadolu Ajansı muhabirlerinin de aralarında bulunduğu 3 Türk gazetecinin yanı sıra 20’den fazla gazetecinin yaralandığını duyurdu. Açıklama şöyle: Gazetecileri de hedef alan İsrail polisinin saldırganlığını kabul etmiyoruz. Kudüs’te yaşamsal tehdit altında ve çok zor şartlarda yaşananları bütün çıplaklığı ile dünyaya duyuran meslektaşlarımız ve mazlum Filistin halkının yanındayız. Filistin ve Kudüs meselesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin tavrı nettir. İsrail, bir an önce Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da işgali sonlandırmalı ve serbest seçimlere izin vermelidir. Harem-i Şerif’e yapılan saldırılar ve Şeyh Cerrah mahallesinde gerçekleştirilen zorla tahliyeler derhal durdurulmalıdır. Ayrıca, uluslararası toplumu ve batı dünyasının etkili basın meslek örgütlerini bu yaşananlara tepki göstermeye davet ediyoruz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@